אופירה רבני מתמודדת

קצת על אופירה רבני:

מה את הכי אוהבת לבשל?
 אני אוהבת לבשל הכל.

מה הכי חשוב לך כשאת מבשלת? הכי חשוב לי כשאני מבשלת מטבח מסודר ונקי ושהכול מוכן וקצוץ לבישול מיידי ללא עיכובים אני מקפידה להכין את הכל לפני

מה החלום הקולינרי שלך?
החלום הקולינרי שלי זה להגיע לכל העולם ולעשות סדנאות אוכל בכל עיר וארץ.

המתכונים אופירה רבני – בעלת קייטרינג אופירה אירועים

מנה ראשונה:

מנה ראשונה: מנת טריו חציל  וברוסקטה עם סלט עגבניות –

 

המצרכים:

 

לברוסקטות:

1 בגט

שמן זית

מלח גס

פפריקה מרוקאית בשמן

 

לשכבות החציל:

2 חצילים

פירורי לחם

ביצה

מלח

פלפל שחור

שמן זית

 

לסלט עגבניות חריף:

1 עגבנייה

1 פלפל חריף

פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. הברוסקטות:

    1. מניחים בתבנית עם נייר אפייה, ומניחים עליה את הפרוסות.
    2. מזגגים את פרוסות הבגט בשמן זית, מתבלים במלח גס ופפריקה.
    3. מכניסים לתנור אפייה שחומם מראש ל – 180 מעלות, למשך 10 דקות.


    החצילים
    :

    1. פורסים חציל אחד לפרוסות, ממליחים וסופגים באמצעות נייר סופג.
    2. את פרוסות החצילים טובלים בביצה ובפירורי לחם ומטגנים.
    3. את החציל השני קולים בתנור שחומם מראש למשך 180 מעלות, ולמשך 40 דק'.
    4. את החציל הקלוי טוחנים לקבלת המרקם הרצוי.


    סלט העגבניות
    :

    1. קוצצים את העגבניות ומוסיפים את הפלפל החריף והפטרוזיליה.


    הרכבת המנה
    :

    פורסים את הבגט לפרוסות.
    1. מניחים פרוסת חציל מטוגנת מעליה מוסיפים את מלית החציל הקלוי.
    2. מוסיפים שכבת חציל מטוגנת נוספת, ומעליה מניחים את סלט העגבניות.
    3. הברוסקטה חותמה את המנה מעל.

מנה עיקרית:

מנה עיקרית: גונדי עם אורז פרסי ובונים

 

גונדי

המצרכים:

לקציצות:

½ קילו בשר טחון

2 כפות חומוס טחון

1 בצל

מלח

פלפל שחור

כורכום

כמון

למרק:

1 צרור פטרוזיליה

1 צרור סלרי

מלח

פלפל שחור

כורכום

3 תפו"א

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה שמים את החזה הטחון והחומוס.

  2. קוצצים בצל ומטגנים אותו.

  3. מוסיפים אל קערת הקציצות את הבצל המטוגן ואת התבלינים, מערבבים ויוצרים קציצות.

  4. קוצצים את הפטרוזיליה והסלרי ומטגנים.

  5. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות, ומוסיפים לסיר.

  6. מתבלים במלח פלפל וכורכום, ומערבבים.

  7. מוסיפים את הקציצות, ומכסים אותן במים.

  8. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך חצי שעה.

אורז פרסי עם בונים (תפו"א קריספיים) –

המצרכים:

4 כוסות אורז

1 כף טלחון (תבלין פרסי)

1 כף שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)

1 כף כמון

פלפל שחור

1 כף מלח

1 תפוח אדמה

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את 4 כוסות האורז וממלאים במים לכיסוי האורז, ומביאים לרתיחה.
  2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות.
  3. בסיר נפרד מטגנים את תפוחי האדמה עם מעט מלח וכורכום.
  4. לאחר שהאורז רתח והוא כמעט מוכן לאכילה מסננים את המים, ומעבירים לקערה גדולה.
  5. מתבלים את האורז במלח, פלפל שחור, כמון, שמבלילה וטלחון ומערבבים היטב עם מזלג.
  6. מעבירים את האורז אל הסיר עם תפוחי האדמה המטוגנים.
  7. מכסים את המכסה של סיר האורז עם מגבת, ומשאירים על אש נמוכה למשך 10 דק' נוספות.

קינוח:

טירמיסו פרווה –

המצרכים:

1 חבילת בישקוטים
1 כוס קפה שחור
1 כף נס קפה
250 מל' קצפת צמחית
3 כפות פודינג וניל

אבקת קקאו לקישוט

אופן ההכנה –

1. מקציפים את הקצפת הצמחית עם פודינג הווניל ונס הקפה.

2. טובלים כל עוגייה בקפה, ומסדרים בכלי ההגשה את העוגיות הטבולות בקפה.

3. מורחים או מזלפים מהמלית על גבי שכבת הבישקוטים.

4. שמים שכבה נוספת של עוגיות טבולות בקפה, ומעליה מורחים שכבה נוספת של המלית.

5. ניצור שכבה נוספת של עוגיות ומלית, ומעליה נבזוק אבקת קקאו בעזרת מסננת.

5 טיפים לקניות לקראת החגים

  1. תקופת החגים מתקרבת והיא מתאפיינת במסע קניות רחב. שוב ושוב אתם מוצאים עצמכם יוצאים אל הסופר כדי להשלים עוד קניה שטרם הגיעה אל סופה. אז איך מתכוננים נכון לחגים?
  • התכוננו מראש. שימו על המקרר דף גדול ובכל פעם שאתם נזכרים במוצר חשוב, כתבו אותו על הדף.
  • חלקו את הרשימה שלכם לפי קטגוריות ותנו כותרת מתאימה. ירקות, בשרים, דגים, מוצרי חלב, קופסאות שימורים וכד'. כך תיזכרו בהרבה יותר פרטים כאשר תרכיבו את הרשימה.
  • ערכו חישובים לגבי ארוחות החג, כמות האורחים ומספר הארוחות. כך תחשבו את הכמויות שאתם צריכים באמת ולא תעשו טעויות מיותרות במסע הקניות.
  • העדיפו רשת מזון שמספקת כמה שיותר מבצעים לחגים. זו הזדמנות מצוינת לקנות מוצרים במבצע, גם במוצרי הבשר והדגים, גם במוצרים היבשים ובדברי החלב. כל עוד למוצרים יש תוקף זמן שמספיק לכם, נצלו את תקופת החגים לקנות במבצע ולחסוך בסל הצריכה שלכם עוד כמה עשרות ואף מאות שקלים.