אוריה גאולה וחוה לאה פז היזמי

עוגת גבינה וקרמל מלוח

המתמודדות השבוע: חווה לאה ומוריה גאולה הן אמא ובת, מוריה גאולה השתתפה איתנו בתחרות הנוער שלנו לבנות: מתוקים במטבח, ושם היא זכתה במקום הראשון בתחרות, היום מוריה גאולה היא בת 14, והיא לומדת קונדיטוריה, התחביב כנראה יהפוך גם לעיסוק, וייתכן אפילו שהיא תהפוך את האפייה לטיפולית, ותעסוק בתרפייה באפייה. התחום הטיפולי לא זר למשפחה, כי גם חווה לאה האמא, שוקדת בימים אלה על יוזמה אינטרנטית להצמחה נשית בנוחות של הבית שלך.

משימת השבוע:

מלוח מתוק

מגישות המתכון:

חווה לאה ומוריה גאולה

סטטוס:

 צמד  השבוע

שם המתכון:

עוגת גבינה וקרמל מלוח

מלוח מתוק ומה שביניהםעוגת גבינה וקרמל מלוח של אוריה גאולה וחוה לאה פז היזמי

המצרכים:

לעוגת גבינה:

750 גרם גבינה לבנה טרה 5%

1 גביע שמנת חמוצה טרה 25% בטמפ' החדר (200 מ"ל)

¼1 כוסות סוכר (250 גר')

7 ביצים מופרדות (גודל L)

½ כוס קמח (70 גר')

1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')

לשימון התבנית:

20 גר' חמאה טרה רכה

לקרמל המלוח:

120 גרם סוכר

130 גרם שמנת מתוקה טרה

20 גרם חמאה

¼ כפית מלח

  1.  

אופן ההכנה:

עוגת הגבינה:

  1. מחממים תנור ל – 210 מעלות. מניחים תבנית עמוקה על רצפת התנור וממלאים אותה במי ברז עד חצי הגובה (לפחות 2 – 3 כוסות).
  2. מורחים תבנית עגולה בחמאה הרכה בנדיבות, גם בתחתית וגם בדפנות (חשוב לא להשאיר אפילו ס"מ אחד לא משומן) עוטפים אותה מבחוץ בנייר כסף, מקופל לרצועה בגובה הדפנות (כדי למתן את התחממות התבנית ולשמור על שוליים בהירים).
  3. בקערה גדולה מערבבים את הגבינות והשמנת החמוצה עם ¾ כוס סוכר. מחכים 2 דק' עד להתמוססות הסוכר, וטורפים לאיחוד המסה.
  4. מוסיפים את החלמונים וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הקמח, קורנפלור והאינסטנט פודינג ומערבבים במרץ בעזרת מטרפה עד שכל הגושים נעלמים (יהיו גושים בהתחלה, אבל אל דאגה, המשיכו לטרוף ואחרי חצי דקה, הם ייעלמו).
  5. במיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, עד שהתערובת השקופה הופכת לקצף לבן ונוזלי עם בועות קטנות (למשך בערך כדקה).
  6. מוסיפים את ½ כוס הסוכר שנותרה בהדרגה, כך כל 10 שניות, תוך כדי הקצפה.
  7. ממשיכים להקציף עוד חצי דקה אחרי הוספת כל הסוכר וזהו. הקצף צריך להיות קרמי כמו מוס, ולא "עננים" יבשים.
  8. מעבירים את הקצף לקערת הגבינות ומקפלים בעדינות לאיחוד (בתנועות גדולות וסבלניות, מלמעלה למטה, עניין שלוקח דקה – שתיים).
  9. מוזגים את הבלילה לתבנית המשומנת, מיישרים את פני הבלילה בעזרת פלטה (הבלילה מגיעה עד שולי התבנית, אל חשש).
  10. אופים בתנור על 210 מעלות למשך רבע שעה (ממקמים את התבנית בשליש התחתון של התנור), עד שפני העוגה מתחילים להשחים. מנמיכים את חום התנור ל – 150 מעלות (כדאי לפתוח את דלת התנור לדקה, כדי לעזור לו להתקרר). אופים למשך שעה וחצי נוספות, עד שהעוגה קפיצית ויציבה למגע (זמן אפייה כולל בסה"כ: שעה ו – 45 דק').
  11. מוציאים מיד מהתנור. במהלך האפייה העוגה תופחת, ובמהלך הצינון היא יורדת חזרה לגובה המקורי. מצננים לגמרי לפני ההגשה. מגישים בטמפ' החדר או כשהעוגה קרה. שומרים בקירור.

הקרמל המלוח:

  1. מחממים את הסוכר בקלחת על אש נמוכה-בינונית. חשוב ששכבת הסוכר לא תהיה עבה, אלא יחסית דקה ואחידה (אם אתם מכפילים כמויות אז רצוי להשתמש בקלחת רחבה יותר). זהו תהליך איטי והדרגתי.
  2. בסיר נפרד מחממים את השמנת עם המלח עד לסף רתיחה.
  3. ברגע שהסוכר נמס מוסיפים את החמאה, ומערבבים עם כף עץ.
  4. בשלב הוספת השמנת המתוקה החמה, יש להסיר את הקלחת מהאש ולעשות זאת בהדרגתיות כיוון שהתערובת בשלב זה גועשת. השימוש בקלחת חשוב, על מנת שהקרמל לא יגלוש.
  5. מחזירים אל האש ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד