ברכה ריימונד מתמודדת

קצת על ברכה ריימונד:

מה את הכי אוהבת לבשל?

אני אוהבת לבשל אורז הודי
עם תוספות ירקות ובשר.
זו מנה צבעונית ומזינה
שיש בה הכל: גם בשר גם ירקות ואורז, ממש ארוחה שלמה.

מה הכי חשוב לך כשאת מבשלת?

אוהבת שיהיה טעים אותנטי וגם יפה לעין. כל הטעמים ההודים הם מאוד
חזקים ודומיננטיים וגם חריפים מעט. אני פשוט אוהבת את ריחות התבלינים.

מה החלום הקולינרי שלך?
החלום שלי שהקייטרינג יהפוך לגדול. הייתי רוצה ללמוד ניהול מסעדה ולהכשיר מתכונים שאינם כאלה ולפתוח מסעדה.

המתכונים ברכה ריימונד – בעלת קייטרינג ריימונד ברכה

מנה ראשונה:

מאפה בצק פילו עם תרד וגבינות

מצרכים

  • 800  גרם תרד טרי אפשר להשתמש בתרד קפוא.
  •  200 גרם גבינה בולגרית  מפוררת ביד
  • 100 גרם גבינת טוב טעם
  • 2 בטטות בינוניות קצוץ לקוביות של 1 ס"מ
  • 1  בצל גדול קצוץ
  • בצק פילו מופשר
  •  1 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1  כפית מלח שטוחה
  • 2 כפות שמן זית
  • חמאה מומסת/שמן קוקוס למריחת עלי הפילו

אופן ההכנה:

  1. נתחיל עם הכנת המלית, התרד, אם אתם משתמשים בתרד קפוא, אתם יכולים להפשיר אותו ומיד לאחר מכן לקצוץ אותו ולהמשיך לשלב הבא במתכון אם אתם משתמשים בתרד טרי בהתאם להמלצות שלנו השלב הראשון יהיה לנקות את התרד מגבעולים מיותרים ולאחר מכן להעביר אותו שטיפה בכדי להסיר שאריות חול ואפילו ריסוס. לאחר פעולת השטיפה יש למלא סיר עם מים ולהניחו על להבה גבוהה עד לרתיחה. לאחר הרתיחה הכניסו את התרד למשך 2 דקות עד שהעלים הופכים למקומטים וצבעם ירוק עז, מיד לאחר מכן העבירו את העלים למים קרים ל 2 דקות ואח"כ למסננת בכדי להגיר את המים. לאחר מספר דקות במסננת שהעלים התקררו יש לסחוט אותם היטב ולקצוץ אותם.

    מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה על להבה גבוהה עד שהוא חם. מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך לשקוף (בין 3 ל-5 דקות), מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים יחד עד שאין נוזלים במחבת. את המחבת הניחו בצד למספר דקות במקום קריר שיתקרר.

    את הבטטות אופים בתנור עד עם מעט שמן זית עד שהם מתרככים . מניחים בצד להתקרר

    לאחר שעלי התרד והבצל התקררו אפשר להמשיך. הוסיפו את הגבינות המלח והפלפל.

    הכנת בצק הפילו לעבודה

    מרחו עם מברשת בשמן קוקוס/חמאה מומסת דף אחד של בצק פילו הניחו דף פילו נוסף וגם אותו מירחו בשמן.

    חתכו את העלים ל 9 ריבועים שווים והניחו בכל מרכז ריבוע כף מלית

    לתפוס את כל קצוות הריבוע לסובב חזק כך יווצר לנו שקיק  

    למרוח שוב במעט שמן לפני כניסה לתנור

    את המאפה יש לאפות במשך 40 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות או עד שהחלק העליון מזהיב קריספי ופריך.

מנה עיקרית:

פילה דניס/מושט/צרוב פסטו ולימון

מצרכים למתכון:
 
 הרוטב:

• מיץ לימון – כף (10 מ"ל), סחוט טרי.
• מלח – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• פלפל לבן – 1/8 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• חמאה/מרגרינה/שמן קוקוס – 2 כפיות
• פסטו – 2 כפות – סה"כ

 הדג:

 4 פילטים
• מלח – 1/2 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• פלפל לבן – 1/4 כפית שטוחה, לפי הטעם.
• שמן זית – כפית (5 מ"ל), לצריבת הדג.

 

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן שמים את החמאה/מרגרינה, מיץ הלימון, המלח והפלפל הלבן, מערבבים ומחממים מעט (לא מרתיחים) על אש נמוכה כדקה.
2. מכבים את האש, מוסיפים את הפסטו ומערבבים.
3. להגשה שמים כף מהרוטב על הדג.

הכנת הדג:

1. מתבלים את הדגים במלח ופלפל לבן לפי הטעם.
2. מחממים מחבת פסים, כאשר המחבת חמה ומעלה מעט עשן מוסיפים את שמן הזית וצורבים את הדג (מניחים את צד העור ראשון כלפי מטה ולאחר מכן הופכים לצד שני)

טיפ:) 

ע"מ שהדג לא ידבק למחבת אפשר להניח נייר אפיה משומן ועליו את הדג עליו ולצרוב.

כרוב ניצנים מוקפץ בשמן זית

 

מרכיבים

1/4  כוס שמן זית

400 גרם כרוב ניצנים קפוא

מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם

מיץ מחצי לימון

2 כפות דבש

3 שיני שום כתושות

1/3 כוס מים

1/2 כוס חלב קוקוס/קרם קוקוס

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את כרוב הניצנים: מעבירים לקערה עם מים רותחים ומשרים 2-3 דקות. מסננים. אם רוצים אפשר לחצות את הכרוב. אני מעדיפים אותם שלמים.

  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית מוסיפים שום כתוש (לדאוג לא לשרוף) מוסיפים את כרוב הניצנים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומקפיצים 7-8 דקות. מערבבים לעתים קרובות, עד שהם מקבלים צבע יפה מכל הכיוונים.

  3. מוסיפים 1/3 כוס מים ומבשלים עד שכל המים מתאדים. מוסיפים מיץ לימון, שלוק קטן של שמן זית, חלב קוקוס מערבבים ומגישים מיד לצד המנה העיקרית .

 

קינוח:

סושי פירות

המצרכים -3 רולים

250 גרם קוקוס לבן

250 גרם חלב קוקוס/קרם/קוקוס

65 גרם אינסטנט פודינג וניל

לערבב את כל החומרים ולהניח במקרר לחצי שעה.


לפירות:

4 סוגי פירות טריים חתוכים לרצועות ארוכות -עובי 1 ס"מ

(לדו' מנגו,קיווי,אננס,שזיף,תפוח)

 

אופן ההכנה – הרכבת הסושי

  1. 3 דפי סויה צבעוניים

    על מחצלת סושי מניחים דף סויה צבעוני

    מניחים  בצורה אחידה שכבה של המילוי על כל הדף

    מסדרים בשליש הדף התחתון פירות לרוחב הדף

    מגלגלים ומהדקים את הרול

    חותכים שוליים משני הצדדים ורק אח"כ חותכים ל 8 חתיכות שוות

5 טיפים לקניות לקראת החגים

  1. תקופת החגים מתקרבת והיא מתאפיינת במסע קניות רחב. שוב ושוב אתם מוצאים עצמכם יוצאים אל הסופר כדי להשלים עוד קניה שטרם הגיעה אל סופה. אז איך מתכוננים נכון לחגים?
  • התכוננו מראש. שימו על המקרר דף גדול ובכל פעם שאתם נזכרים במוצר חשוב, כתבו אותו על הדף.
  • חלקו את הרשימה שלכם לפי קטגוריות ותנו כותרת מתאימה. ירקות, בשרים, דגים, מוצרי חלב, קופסאות שימורים וכד'. כך תיזכרו בהרבה יותר פרטים כאשר תרכיבו את הרשימה.
  • ערכו חישובים לגבי ארוחות החג, כמות האורחים ומספר הארוחות. כך תחשבו את הכמויות שאתם צריכים באמת ולא תעשו טעויות מיותרות במסע הקניות.
  • העדיפו רשת מזון שמספקת כמה שיותר מבצעים לחגים. זו הזדמנות מצוינת לקנות מוצרים במבצע, גם במוצרי הבשר והדגים, גם במוצרים היבשים ובדברי החלב. כל עוד למוצרים יש תוקף זמן שמספיק לכם, נצלו את תקופת החגים לקנות במבצע ולחסוך בסל הצריכה שלכם עוד כמה עשרות ואף מאות שקלים.