פינגר פוד - מאזינה מהבית

דגנית גבריאל המאזינה הזוכה

הזוכה השבועית זוכה במארז מוצרים מפנק מתנת חברת טרה

בס"ד

מתכון: עטוף באהבה

מתכון לכ-24 לחמניות

בצק ללחמניות:

0.5 קילו קמח

כף שמרים

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס שמן

1.5 כוסות מים

מלח וזעתר

הליך: כדאי להכין לילה מראש, והתפחה במקרר – מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר. מוסיפים את שאר החומרים, כשאת המים מוסיפים באופן הדרגתי. צריך להתקבל בצק נעים.

מכסים את הקערה בניילון נצמד. לא מצמידים לגמרי – כדי לא 'לחנוק' את הבצק. מעל מכסים במגבת.

מילוי:

בצל בינוני קצוץ

בטטה בינונית קלופה ופרוסה לקוביות

2 כפות פטרוזיליה קצוצה

4 כפות גבינת 'תבור' – מפוררת

3 פרוסות גבינה צהובה 28% נועם –  קצוצות

כפית חמאה של טרה

מלח, כמון ופלפל שחור – לפי הטעם

הליך:  מבשלים את הבטטות במים עד לריכוך. כדאי לעשות זאת לילה מראש (במקביל לבצק) – להעביר לצלחת במקרר. באופן זה הן יהיו עם פחות נוזלים.

מטגנים את הבצל במחבת טפלון עם כפית חמאה עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה – לאחר שמועכים אותה. מערבבים ומתבלים במלח, כמון ופלפל שחור. מוסיפים פטרוזיליה.

מעבירים לקערה ומאפשרים למילוי להצטנן. מוסיפים את גבינת 'תבור' ואת הגבינה צהובה.

מרכיבים לציפוי:

ביצה או 2 – ראו בהמשך

שומשום

הרכבה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

מוציאים את הבצק מהמקרר, ו'מוציאים' לו את האוויר. באמצעות מעט קמח – בוצעים כדורים קטנים של בצק, ו'פותחים' אותם. מניחים באמצע מלית (בעזרת כפית) וסוגרים. מניחים בתבנית לרבע שעה מנוחה.

בקערה אחת טורפים ביצה, ובשנייה שמים שומשום.

המלצתי היא לטבול את הלחמנייה בביצה ואח"כ בשומשום. באופן כזה הלחמנייה תהיה מכוסה מכל הכיוונים. ההמלצה הזו נוגעת למי שרוצה לנעוץ מקל ארטיק בלחמנייה או שמעוניין בקרנציות חיצונית (אז זה ממש מומלץ). במצב כזה יהיה צורך ה-2 ביצים. ניתן כמובן פשוט להבריש בביצה ולפזר שומשום – אך הלחמנייה תהיה רכה מבחוץ…

מכניסים לתנור לכ-25 דקות. אני ממליצה להפוך מעט בחמש דקות האחרונות. כך גם הצד השני יהיה שזוף…ואז אם נועצים מקל ארטיק – זה יהיה מרשים.

כשהכנתי את המתכון חשבתי על סבתא. לסבתא היו רעיונות מעניינים כדי לגרום לנו לאכול. בהקשר זה היא הייתה מעניקה את הכינוי 'גלידה' לשוק (מתנצלת על כך שזה נשמע ערבוב של בשר וחלב.. אך הצורה באמת מזכירה גלידה…). כך הייתה שואלת מה אנו רוצים… על משקל זה החלטתי לנעוץ את מקל הקרטיב (ניתן למצוא בחנויות הובי. אפילו צבעוניים)…

בנוסף, הרעיון יכול להיות טוב לכל אלו המעוניינות לעשות הפרשת חלה ולא יודעות מה לעשות עם כמות הבצק.

אז אני מקדישה את המתכון לסבתות היצירתיות, לצדקות המקסימות וכן לאלו שרוצים להפתיע עם מאכל מעניין….

מגישה באהבה לחמנייה שמכילה את המילוי בתוכה – שאין צורך למלא – לילדות ולילדים שבינינו…

וממליצה לאמיצים ולאמיצות, שמוכנים/ות ל'שלב' בין הגיל הצעיר והגיל המבוגר – להכין קערת טחינה גדולה ולטבול את הלחמנייה…

**זכרו שיש גבינות – אז יש צורך לשמור בקירור.

**מומלץ לחמם מעט – יש לעטוף בנייר כסף, ואז להכניס לתנור

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד