עטוף ברחמים - דליה וציפי

דליה עג'יאשווילי וציפי הדר - אמא ובת

דליה עג'יאשווילי וציפי הדר, חברו יחד להכנת המנה עטוף ברחמים והלכו על גרסא חלבית של חצ'פורי. אמא דליה הייתה אחראית על הבצק וציפי על המליות. אומנם ציפי למדה קורס בקונדיטוריה ואפילו הכינה לבדה חצ'פורי, אבל היא אומרת שאין על המאכלים המסורתיים של אמא, היא אלופה בזה. דליה מתגוררת בחיפה וציפי מתגוררת בירושלים.

משימת השבוע:

 עטוף ברחמים

מגישות המתכון:

 דליה וציפי

סטטוס:

 צמד  השבוע

שם המתכון:

 חצ'פורי

עטוף ברחמים – חצ'פורי – ציפי הדר ודליה עג'יאשווילי

המצרכים:

לבצק –

1 ק"ג קמח

1 ביצה

כף מלח

כף סוכר

3 כוסות מי סודה

רבע כוס שמן

(ועוד שמן לזילוף לאחר רידוד הבצק)

למלית גבינה –

2 חבילות גבינת "טוב טעם" טרה (500 גר')

3/4 קופסת קוטג' 5% "טרה"

1 קופסא גבינה בולגרית 24% "משק צוריאל"

300 גר' גבינת מוצרלה "משק צוריאל"

1 ביצה

3 כפות קמח

למלית עלי מנגולד וגבינה –

2 חבילות עלי מנגולד

מעט מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

הבצק –

  1. מעבדים את חומרי הבצק, לקבלת בצק אחיד.
  2. משאירים במקרר למשך 2 – 3 שעות.
  3. מוציאים את הבצק ולשים שוב, ומכניסים לקירור נוסף במקרר למשך שעה נוספת.
  4. מוציאים את הבצק ומחלקים לכ-30 כדורים. נותנים לכדורי הבצק לנוח למשך שעה, ומתחילים במלאכת הרידוד.
  5. פותחים את הבצק וממלאים.

המלית –

  1. מערבבים את כול חומרי המלית יחד בקערה.
  2. למלית עלי המנגולד, חולטים את עלי המנגולד במים רותחים, עד לריכוך קל.
  3. סוחטים את עודפי הנוזלים ומכניסים למלית הגבינות.

 

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד