קרואסון מבצק שמרים במלית בצל מטוגן

חני מתוק לי

אופן ההכנה:

מצרכים:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף מלח
  • 1 קובית שמרים של שימרית
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמן

למלית

  • 2 כוסות בצל מטוגן
  1. מכינים בצק מכל המצרכים ומתפיחים
  2. מחלקים ל 4 מרדדים לפסים צרים וארוכים וחותכים למשולשים
  3. בקצה שמים כפית בצל מטוגן
  4. מגלגלים לקרואסונים
  5. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
  6. מברישים בביצה מפזרים שומשומים
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות
  8. אופים עד להשחמה

טיפים לבצק שמרים ממירי זורגר:

  • חשוב להשתמש בשמרים טריים
  • לישה לפחות של 10 ד' במהירות נמוכה
  • התפחה פעמים מפעם אחת אחרי הלישה ופעם שניה אחרי הקליעה
  • חשוב לאפות בתבניות מתכת
  • להארכת חיי המדף של השמרים כדאי להבריש בסירופ סוכר

המלית שאני הכי אוהבת היא מלית מלוחה!!

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר