מתכונים חצי הגמר

לחמניות באן מאודות ממולאות בשר ברוטב אסייתי –

המנה מתאימה ל – 10 מנות

המצרכים:

ללחמניות:

3/4 כוס מים רותחים

¼ כוס מי ברז

3 כוסות קמח שמרים (או קמח רגיל בתוספת 10 גר' שמרים)

1 שקית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

¼ כוס שמן

¼ כפית מלח

¼ כוס סוכר

לאסדו:

 

נתח 700 גרם אסדו

שמן זית

½1 כוס מים חמים

תבלין פילדלפיה

מלח גס

פלפל גרוס

 

לתיבול האסייתי:

 

1 בצל

½ כוס מים

רוטב טריאקי

רוטב צ'ילי

רוטב סויה

רוטב 5 טעמים

אופן ההכנה:

הלחמניות:

  1. בקערת המיקסר מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וסוכר. מוסיפים את המים ומערבלים.
  2. מוסיפים מלח ושמן ולשים כעשר דקות. הבצק שמתקבל אמור להיות מאד נח.
  3. מכסים בניילון נצמד ושמים במקום חמים לשעה וחצי מחלקים ל- 10 כדורים שווים (בלי לקמח!).
  4. מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפיה. ומתפיחים שוב למשך 10 דק' כשהלחמניות מכוסות היטב בניילון (חשוב).
  5. מכינים סיר אידוי מלא במים חמים. (אפשר בסיר לקוסקוס או בכלי כלי מיוחד לבאן).
  6. שמים את הלחמניות עם הנייר הגזור על הכלי (לא לשים הרבה ביחד כי הן תופחות וקשה אחרי זה להוציא).
  7. מכסים ומבשלים על האדים בין 12 – 15 דק'
  8. לאחר האידוי יש להשאיר את הלחמניות באוויר כשהן לא מכוסות, עם נייר האפייה על גבי מגבת.

דלעת ערמונים במלית בשר פטריות וצנוברים –

 

המצרכים:

  • 4 יחידות דלעת ערמונים קטנות
  • ½ קילו בשר טחון (צלעות)
  • 1 בצל גדול
  • 1 סלסלת פטריות
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • צנוברים קלויים
  • מלח
  • פלפל שחור
  • תבלין ראס אל חנות
  • סילאן
  •  

אופן ההכנה:

  1. חוצים את דלעת הערמונים לשניים ומנקים את פנים הדלעת
  2. מסדרים את הדלעות בתבנית על נייר אפיה ומברישים בשמן כל יחידה (אם הדלעת לא עומדת, ניתן לחתוך בסכין)
  3. מפזרים מלח ופלפל ומעט סילאן.
  4. מכסים היטב בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל- 220° ולמשך שעה עד שהן מתרככות.
  5. קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עד להזהבה.
  6. קוצצים את הפטריות ומוסיפים אל המחבת עם כף סילאן.
  7. מוסיפים את הבשר טחון, ומתבלים במלח, פלפל שחור וראס אל חנות.
  8. קוצצים את הפטרוזיליה, ומוסיפים אותה לבשר כשהוא כבר מבושל ואת הצנוברים.
  9. נותנים לבשר להתקרר, וממלאים את כל אחת מהדלעות בתבשיל הבשר.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות את הדלעות למשך כ – 15 דק' לספיגת הטעמים.
  11. ניתן להגיש על גבי צלחת מזולפת בטחינה גולמית וסילאן.

עוגת שושנים מעושנת

המצרכים:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כוס מים פושרים
  • 1 כף שמן
  • 1 כפית מלח

למלית:

  • 2 קישואים גדולים
  • 3 בטטות
  • קורנביף מעושן

לטפנד זיתים:

  • 1 כוס זיתים
  • 1 כף מיונז
  • 1 כפית שמן זית
  • מעט שמיר קצוץ

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מערבבים את חומרי הבצק, ומניחים להתפחה של כ – 40 דק'.
  2. כשהבצק תופח מכינים את המלית.

המלית:

  1. פורסים את הירקות את הקישואים ואת הבטטות בפרוסות לאורך של 5 ס"מ.
  2. משמנים את הירקות וצולים על מחבת פסים עד לריכוך חלקי.

טפנד הזיתים:

 את חומרי הטפנד טוחנים באמצעות מוט בלנדר.

 

הרכבת המנה:

 

  1. מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים.
  2. כל חלק מרדדים למלבן גדול.
  3. מורחים שכבה דקה של טפנד זיתים, ומניחים מעל פרוסות קורנביף, פרוסות קישואים ופרוסות בטטה.
  4. מגלגלים לרולדה הכי דקה שניתן.
  5. חותכים לפרוסות דקות.
  6. הופכים כל פרוסה ומכניסים לתבנית שקעים משומנת.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך 20 דקות.

 

סלט בטטה –

 

 

המצרכים:

 

3 בטטות

200 גר' פיסטוק קלוף וקלוי

1 רימון (הגרגירים)

סילאן

שמן

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

  1. חותכים את הבטטה לקוביות קטנות, ומתבלים בשמן, מלח ופלפל שחור.
  2. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך כ – 20 דקות, עד שהבטטות מתרככות.
  3. לפני ההגשה מערבבים את הבטטות עם גרגירי הרימון והפיסטוקים.
  4. מזגגים מעל את הסילאן.

שווארמת דגים בפיתה –

המצרכים:

לפיתות:

  • ½3 כוסות קמח
  • 2 כפיות שמרים
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפות שמן זית
  • ¼1 כוס מים פושרים
  • 1 כפית מלח

לשווארמה:

  • 5 דג אמנון ללא עור
  • 3 בצלים גדולים
  • 2 כפות תבלין שווארמה
  • שמן
  1.  

אופן ההכנה:

הפיתות:

  1. מערבבים את חומרי הבצק, ומתפיחים למשך 20 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל- 8 כדורים, ומתפיחים למשך עשר דק' נוספות.
  3. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לפיתה גדולה.
  4. מטגנים על מחבת לוהטת את הפיתה למשך 2 דקות מכל צד.
  5. שומרים על הפיתות במגבת.

השווארמה:

  1. חותכים את הדג לפרוסות דקות.
  2. מוסיפים כף תבלין שווארמה, כף שמן ומערבבים היטב.
  3. משרים את פרוסות הדג בתוך המשרה למשך שעה וחצי.
  4. פורסים את הבצל לפרוסות דקות, ומטגנים בשמן.
  5. מוסיפים לבצל 1 כף תבלין שווארמה.
  6. כשהבצל משחים מוסיפים את נתחי הדגים לטיגון של 2 – 3 דקות (חשוב! שלא לטגן יותר מדי את נתחי הדג, על מנת שלא לאבד את העסיסיות של הדגים).

פאי לימון –

המצרכים:

לבצק:

  • ½2 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאת קוקוס
  • 2/3 כוס סוכר קנים
  • 1 כפית תמצית וניל

למלית:

  • 2 לימונים סחוטים
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ פחית קרם קוקוס
  • 3 ביצים

למרנג:

  • 3 חלבונים
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם סוכר לבן

אופן ההכנה:

הבצק:

  1. מעבדים את חומרי הבצק לבצק גמיש וחלק.
  2. מרדדים ומרפדים את התבנית בבצק.

המלית:

 

  1. מערבבים בקערה נפרדת את חומרי המלית, וממלאים את הקלתית עד ל- 3/4 גובה.
  2. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות.

 

המרנג:

1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר, ואז בהדרגה מוסיפים את אבקת הסוכר.
2. מעבירים את המרנג לשקית זילוף, ומזלפים מעל העוגה.
3. משתמשים בברנר להשחמה קלה של המרנג ולהתייצבותו.


קינואה לבנה ואדומה –

המצרכים:

  • 1 כוס קינואה לבנה
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • 1 בצל סגול
  • 1 שומר קטן
  • 1 גזר
  • 1 גמבה אדומה.
  • 3 כוסות מים
  • 4 כפות שמן
  • כמון
  • פפריקה מעושנת
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות לקוביות קטנטנות ומטגנים קלות.
  2. מוסיפים את התבלינים ואת הקינואה וממשיכים לטגן קלות.
  3. מוסיפים את המים ומכסים את הסיר.
  4. ממשיכים לבשל על גבי האש עד שכל הנוזלים נעלמים.

בצלים ממולאים-

המצרכים:

  • 10 בצלים בינוניים

למלית:

  • 2 כוסות אורז
  • 2 בצלים
  • 2 עגבניות
  • 1 כוס כוסברה
  • ¼ כוס מיץ לימון
  • ½ כוס סילאן
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה מתוקה
  • מרק עוף
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

הבצלים:

  1. מרתיחים בסיר את הבצלים למשך חצי שעה, מסננים ומצננים.

המלית:

  1. מבשלים את האורז.
  2. קוצצים את הבצל ומטגנים.
  3. קוצצים את העגבניות ואת הכוסברה.
  4. מערבבים את כל חומרי המלית בקערה וממלאים את הבצלים.
  5. מניחים בתבנית ואופים בתנור למשך חצי שעה עם נייר כסף מכוסה.
  6. מגישים לצד פירה, בורגול, או כל פחמימה שאוהבים.

פטה כבד עם ריבת פירות יער –

המצרכים:

לכבד:

  • חצי ק"ג כבד צלוי ומוכשר
  • 3 ביצים קשות
  • 2 בצלים
  • כפית מלח
  • ½ כפית פלפל
  • ½ כוס יין לבן

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים.
  2. טוחנים את כל הרכיבים של הפטה במעבד מזון ושופכים לתבנית סיליקון ומקררים למשך 3 שעות לפחות.

סברינות – קינוח

  • המצרכים:

לסברינות:

  • 7 ביצים
  • 7 כפות סוכר
  • 7 כפות שמן
  • 7 כפות קמח
  • 7 כפות סולת
  • 2 שקיות אבקת אפייה

לסירופ הסוכר:

  • 2 כוסות מים
  • 1 כוס סוכר
  • מעט רום

לקרם:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה פרווה
  • 1 שקית אינסטנט פודינג
  • 2 שקיות סוכר וניל

אופן ההכנה:

הסברינות:

  1. מקציפים את הביצים כשהן שלמות עם הסוכר לקבלת קצף צהבהב.
  2. מוסיפים את השמן בזרזוף תוך כדי ההקצפה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את החומרים היבשים: קמח, סולת ואבקת אפייה ומוסיפים אל בלילת הביצים בתנועות קיפול.
  4. מעבירים את המלית לשקית זילוף, ומזלפים לתוך תבנית אפייה עם שקעים ומנג'טים.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות למשך כ – 25 דק'.

סירופ הסוכר:

  1. מרתיחים בסיר את רכיבי הסירופ עד לרתיחה ולהמסת הסוכר.
  2. מרטיבים עם הסירופ את הסברינות כשהרוטב חם.

הקצף:

  1. מקציפים את רכיבי הקצף ומעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
  2. מזלפים מעל הסברינות.

 

פּאד קי מאוּ – בשר בקר טחון

מנה ללא גלוטן

המצרכים:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 2 בצלים גדולים
  • 2 גמבות אדומות
  • 150 גרם פטריות טריות
  • 6 – 7 שיני שום
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • 1 פחית קרם קוקוס
  • 1 כף פלפל שאטה גרוס
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל
  • 1 חבילת שבבי אורז (דפי אורז חתוכים)
  • רוטב תאילנדי
  • 2 כוסות מים

לעיטור:

  • בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הירקות: קוצצים את הבצל, פורסים את הגמבות ואת הפטריות.
  2. כותשים את השום ומגרדים את הג'ינג'ר בפומפיה.
  3. מטגנים את הבצל והגמבה עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון, הג'ינג'ר, השום והפטריות וממשיכים לטגן עד לאידוי הנוזלים.
  5. מוסיפים א קרם הקוקוס, הרוטב התאילנדי, מים ותבלינים, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  6. מכינים את דפי האורז לפי ההוראות.
  7. מוסיפים אותם לבשר ומקפיצים אותם עם הבשר למשך כ – 2 דק'.
  8. קוצצים את הבצל הירוק ומעטרים את המנה לפני ההגשה.

5 טיפים לקניות לקראת החגים

  1. תקופת החגים מתקרבת והיא מתאפיינת במסע קניות רחב. שוב ושוב אתם מוצאים עצמכם יוצאים אל הסופר כדי להשלים עוד קניה שטרם הגיעה אל סופה. אז איך מתכוננים נכון לחגים?
  • התכוננו מראש. שימו על המקרר דף גדול ובכל פעם שאתם נזכרים במוצר חשוב, כתבו אותו על הדף.
  • חלקו את הרשימה שלכם לפי קטגוריות ותנו כותרת מתאימה. ירקות, בשרים, דגים, מוצרי חלב, קופסאות שימורים וכד'. כך תיזכרו בהרבה יותר פרטים כאשר תרכיבו את הרשימה.
  • ערכו חישובים לגבי ארוחות החג, כמות האורחים ומספר הארוחות. כך תחשבו את הכמויות שאתם צריכים באמת ולא תעשו טעויות מיותרות במסע הקניות.
  • העדיפו רשת מזון שמספקת כמה שיותר מבצעים לחגים. זו הזדמנות מצוינת לקנות מוצרים במבצע, גם במוצרי הבשר והדגים, גם במוצרים היבשים ובדברי החלב. כל עוד למוצרים יש תוקף זמן שמספיק לכם, נצלו את תקופת החגים לקנות במבצע ולחסוך בסל הצריכה שלכם עוד כמה עשרות ואף מאות שקלים.