טארט טאטן – הדסה דפנה

המצרכים:

המצרכים:

בצק א:

340 גר' חמאה
1/2 כוס קמח + כף

בצק ב':
2 כוסות קמח
½ כוס מים קרים
½ כפית סוכר
½ כפית מלח
1 כפית מיץ לימון
130 גר' חמאה

למלית תפוחים:
500 גר' בצק עלים
8 תפוחי עץ מסוג פינק ליידי
120 גר' סוכר
60 גר' חמאה

אופן ההכנה:


בצק עלים –
1. מערבבים את חומרי בצק א', משטחים ומקררים למשך שעתיים.
2. מערבבים את חומרי בצק ב', משטחים ומקררים למשך שעתיים.
3. מקמחים את משטח העבודה, ומרדדים את בצק א' למלבן בגודל 30 * 60.
4. במרכז בצק א' מניחים את בצק ב', ומקפלים את בצק א' מעליו.
5. מרדדים, וחוזרים על פעולת הקיפול.
6. מניילנים ומכניסים למקרר למשך שעה.
7. על פעולה הרידוד והקיפול יש לחזור עוד פעמיים.

טארט טאטן –
1. קולפים את התפוחים, מגלענים וחותכים לפרוסות.
2. במחבת נירוסטה בקוטר 22 ס"מ, שניתן להכניס לתנור, ממיסים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
3. מוסיפים 40 גר' חמאה ומערבבים.
4. מניחים את התפוחים ומבשלים על אש בינונית.
5. מוסיפים את יתרת החמאה וממשיכים לבשל עד שהתפוחים מתרככים אבל לא מאבדים צורה ותחתית התפוחים בצבע קרמלי.
6. מרדדים את בצק העלים לריבוע בגודל 30 * 30, ובעובי של 3 מ"מ.
7. מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, קורצים עיגול גדול לכיסוי התפוחים.
8. מניחים את בצק העלים מעל התפוחים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות.
9. אופים למשך כ- 20 דק' עד שהבצק מזהיב.
10. מוציאים מהתנור, ומצננים כ- 20 דק' בטמפ' החדר.
11. הופכים את המחבת בזהירות, כך שהבצק הופך לתחתית ומעליו התפוחים המקורמלים.

הגרסה המלוחה –
מאותו הבצק ניתן להכין קעריות קטנות ולמלא בגבינת שמנת וחתיכות סלמון מעושן, מעטרים בחתיכות בצל ירוק.

דפנה הדסה-טארט טאטן- עולה לחצי גמר

דפנה הדסה

טארט טאטן
למתכון

קרונאטס קרם שקדים – סיגלית טויטו - עולה לחצי הגמר

סיגלית טויטו

קרונאטס קרם שקדים ורדים וג'לי פטל
למתכון

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר