יהודית חורי והודיה כהן

בייגלה עם עלי סלק במלית גבינות

המתמודדות השבוע: יהודית חורי והודיה כהן, הן אם ובת, והן ההוכחה שלבישול ואפייה אפשר להגיע גם בשלב מאוחר בחיים, או לפחות אחרי החתונה. יהודית מספרת שבהיותה ילדה היא לא נכנסה למטבח של אמא שלה, אלא רק לשטיפת כלים. ואחרי החתונה המאכלים והמעדנים החלו לעלות על השולחן. הודיה בחרה שלא להכנס למטבח והיום כשהיא מנהלת את משק ביתה, היא מתהדרת במאכלים שלמדה מאמא. היום יהודית מקיימת סדנאות אפייה לנשים ונערות שרוצות להתמקצע בתחום, כשהסדנאות מתמקדות בלחמים ובמאפי שמרים, גם האפייה הבריאה לא זרה ליהודית והיא משתמשת גם בקמח כוסמין.

משימת השבוע:

יום שוק

מגישות המתכון:

יהודית חורי והודיה כהן

סטטוס:

 צמד  השבוע

שם המתכון:

בייגלה עם עלי סלק במלית גבינות

יום שוק – בייגל'ה עם עלי סלק במלית גבינות – יהודית חורי והודיה כהן

החומרים:

למחית עלי סלק:

1 בצל גדול

עלי סלק

לבצק:

500 גרם קמח 

1 כפית שמרים

1½ כפיות מלח

2 כפיות סוכר

½ כפית א. אפייה

¾ כוס מחית עלי סלק

½ כוס טחינה

 ¼כוס שמן

1 חלב חם

½ כוס מים חמים

למלית:

1 שמנת חמוצה טרה

 1גבינה 9% טרה

 1כוס גבינה צהובה מגוררת נעם טרה

100 גרם גבינה צפתית מעודנת משק צוריאל מגוררת

½ כוס זיתים קצוצים עם מעט פלפל ירוק חריף

אופן ההכנה:

מחית הסלק:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו.
  2. שוטפים את עלי הסלק ומוציאים את הקלחים.
  3. מייבשים את עלי הסלק וקוצצים ומוסיפים אל הבצל המטוגן.
  4. ממשיכים לטגן עד שמתרכך וטוחנים במעבד מזון או בעזרת מוט בלנדר לעיסה חלקה.

הבצק:

  1. מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, שמרים, מלח, סוכר ואבקת אפייה.
  2. מכניסים למיקסר מחצית מהתערובת היבשה ומוסיפים את המחית של עלי הסלק, הטחינה, החלב והמים החמים.
  3. ממשיכים ללוש ומוסיפים את החומרים היבשים.
  4. ממשיכים עוד קצת בלישה ולבסוף מוסיפים את השמן.
  5. נותנים לבצק לנוח כמה דקות ושוב לשים על מנת שהשמן יטמע טוב בבצק.

 

המלית:

  1. מערבבים את כל חומרי המלית יחד לעיסה אחידה.

 

הרכבת המאפה:

  1. מחלקים את הבצק לשני חלקים ומרדדים כל חלק לעובי של 3 מ"מ בערך.
  2. חותכים לריבועים בגודל 15 X 15 ס"מ, ועל כל מרובע חורצים חריצים מאמצע הריבוע כלפי חוץ.
  3. מניחים את המלית לאורך הריבוע בחלק הלא מחורץ, מקפלים כך שהחלק המחורץ יהיה כלפי למעלה.
  4. מברישים בביצה ומפזרים בשומשום.

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד