סיון כהניאן מתמודדת

קצת על סיון כהניאן:

מה את הכי אוהבת לבשל?
קשה לבחור, אוהבת לבשל הכל, לנסות מתכונים חדשים, לשדרג מתכונים שראיתי עם טוויסט משלי ולהפוך כל מנה פשוטה למנה אחרת

מה הכי חשוב לך שאת מבשלת?
הכי חשוב לי שייהנו מהאוכל, שהאוכל ייראה מזמין,אסתטי וטעים, הסיפוק הכי גדול שלי הוא כשאני רואה שנהנים ממה שבישלתי

מה החלום הקולינרי שלך?
החלום שלי להתפתח יותר ולפתח את הקייטרינג שלי בעוד מנות ובטעמים נוספים וכמובן לעסוק בזה כמה שיותר, המטבח הוא האהבה הכי גדולה שלי.

המתכונים סיון כהניאן – בעלת קייטרינג הגשה מנצחת, קייטרינג בשרי וחלבי

מנה ראשונה:

מנה ראשונה
קבב טלה במעטפת קדאיף על טחינה סגולה וסומק

המצרכים:
לכדורי בשר:

½ ק"ג בשר טלה או בקר טחון
1 בצל מגורד
1 חופן כוסברה קצוצה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
1 כפית ראס אל חנות
200 גרם אטריות קדאיף
¾ כוס שמן קנולה

לטחינה סגולה:
1 כוס טחינה גולמית
2 שיני שום
1 כפית שטוחה מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית סומק
מיץ מחצי לימון
½  – ¾ כוס מיץ סלק טרי

אופן ההכנה:

  1. אופן ההכנה:

    כדורי הבשר:

    1. מערבבים את כל הרכיבים של הקציצות: בשר, בצל, כוסברה, מלח, פלפל שחור וראס אל חנות, לתערובת ויוצרים כדורים.
    2. את אטריות הקדאיף מפוררים ביד ומוסיפים שמן לשימון כל האטריות.
    3. מצפים כל כדור בקדאיף ומכניסים לאפייה של 20 דק' בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.

    טחינה סגולה:

    סוחטים את הסלק במסחטת מיצים לקבלת כמות המיץ הדרושה.
    1. מכניסים את כול הרכיבים של הטחינה: טחינה, שום, מלח, פלפל, סומק, מיץ לימון ומיץ סלק למעבד מזון, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

מנה עיקרית:

מנה עיקרית –

בשר אסאדו ביין אדום, ערמונים, בצלי שאלוט וסילאן על פירה תפו'א –

המצרכים:

לבשר:

1 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם חתוך לרצועות

10 בצלי שאלוט

200 גרם ערמונים

10 שיני שום עם קליפה

כוס יין אדום מתוק

¾ כוס סילאן

1 כוס ציר בשר

עלי דפנה

פלפל אנגלי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור

½ כפית קינמון

1 כף פפריקה מעושנת

 

אופן ההכנה:

האסאדו:

  1. מטגנים בסיר שטוח ורחב (עם ידיות נשלפות שניתן להכניס לתנור) את בצלי השאלוט, שיני שום והערמונים, מוסיפים את הבשר לסגירה עד שמשחים מעט.

  2. מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, קינמון, עלי דפנה ופלפל אנגלי, ומטגנים למשך 2 דק' נוספות.

  3. מוסיפים את הסילאן, היין וציר הבשר ומבשלים על אש נמוכה למשך שעה וחצי.

  4. לאחר מכן מעבירים את הסיר לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות לאפייה של חצי שעה.

לפירה תפו"א:

6 תפו"א מבושלים ללא קליפה

מלח

פלפל

½ כוס חלב שקדים

מעט שמן

 

אופן ההכנה –

  1. טוחנים את כל המרכיבים במיקסר עד לקבלת פירה רך וקטיפתי.

קינוח:

קרמשניט במילוי קצפת עם קולי פירות יער –

 

המצרכים:

 

לעלים:

 

1 ק"ג בצק עלים

סוכר חום

אבקת סוכר

 

לקרם וניל:

 

2 מיכלים שמנת מתוקה פרווה

1 כוס חלב שקדים או סויה

4 כפות פודינג וניל

 

לקולי פירות יער:

 

300 גרם פירות יער קפואים

מעט מיץ לימון

אופן ההכנה –

  1. הקרם שניט:

     

    1. קורצים את הבצק לעיגול, או בצורה אחרת שתבחרו. מפזרים מעל סוכר חום ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות, למשך 15 דק'.
    2. מקציפים בקערה את השמנת, חלב השקדים והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

     

    קולי פירות יער:

     

    1. במחבת מבשלים את פירות היער עם מעט מיץ לימון וכוס סוכר על אש נמוכה לקבלת רוטב סמיך.
    2. מצננים מעט וטוחנים במוט בלנדר.

     

    אופן ההגשה:

     

    1. לוקחים עיגול של בצק עלים ומזלפים עליה קצפת באמצעות צנתר משונן.
    2. מניחים מעל הקצפת עיגול בצק נוסף, מזלפים שכבה נוספת וסוגרים בעיגול בצק עלים אחרון.
    3. מפזרים מעל אבקת סוכר, וקולי פירות יער.

5 טיפים לקניות לקראת החגים

  1. תקופת החגים מתקרבת והיא מתאפיינת במסע קניות רחב. שוב ושוב אתם מוצאים עצמכם יוצאים אל הסופר כדי להשלים עוד קניה שטרם הגיעה אל סופה. אז איך מתכוננים נכון לחגים?
  • התכוננו מראש. שימו על המקרר דף גדול ובכל פעם שאתם נזכרים במוצר חשוב, כתבו אותו על הדף.
  • חלקו את הרשימה שלכם לפי קטגוריות ותנו כותרת מתאימה. ירקות, בשרים, דגים, מוצרי חלב, קופסאות שימורים וכד'. כך תיזכרו בהרבה יותר פרטים כאשר תרכיבו את הרשימה.
  • ערכו חישובים לגבי ארוחות החג, כמות האורחים ומספר הארוחות. כך תחשבו את הכמויות שאתם צריכים באמת ולא תעשו טעויות מיותרות במסע הקניות.
  • העדיפו רשת מזון שמספקת כמה שיותר מבצעים לחגים. זו הזדמנות מצוינת לקנות מוצרים במבצע, גם במוצרי הבשר והדגים, גם במוצרים היבשים ובדברי החלב. כל עוד למוצרים יש תוקף זמן שמספיק לכם, נצלו את תקופת החגים לקנות במבצע ולחסוך בסל הצריכה שלכם עוד כמה עשרות ואף מאות שקלים.