יפית שנבי | מתמודדת

קצת על יפית שנבי:

מה את הכי אוהבת לבשל?
אני הכי אוהבת לבשל אוכל עדתי, ממגוון עדות ולתת לזה פרשנות משלי.

מה הכי חשוב לך שאת מבשלת?
הכי חשוב לי טריות המוצרים בהם אני משתמשת.

מה החלום הקולינרי שלך?
החלום הקולינרי שלי, קייטרינג עם חומרי גלם איכותיים שמותאם גם לאנשים בעלי הגבלות בריאותיות כמו: סוכרת, צליאק, אנשים שנמנעים מלקטוז, טבעונים ועוד.

המתכונים יפית שנבי – מעבירת סדנאות לבישול ואפייה ובעלת הקייטרינג פלח

מנה ראשונה:

בולטים או בנטאש
תלוי לאיזה צד תוניסאי אתם משתייכים

המצרכים:

  • 6 תפוחי אדמה
  • 1 בצל לבן
  • 1 חזה עוף
  • חופן עלי פטרוזיליה (לא חובה)

תבלינים:

  • מעט כמון
  • מעט בהרט
  • כורכום בנדיבות
  • מלח
  • פלפל שחור

לציפוי:

  • 2 ביצים
  • שקית פירורי לחם מוזהבים

     

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את תפוחי האדמה ללא קליפה.
  2. מחממים מחבת עם שמן עמוק.
  3. קוצצים את הבצל, חזה עוף ופטרוזיליה קטן קטן.
  4. מועכים את התפו"א לפירה.
  5. מערבבים את החזה עוף, בצל, פטרוזיליה ותבלינים לתוך הפירה.
  6. יוצרים כדורים (כף תערובת).
  7. מצפים בביצה ופירורי לחם.
  8. מטגנים כ- 5 דקות מכל צד.

מנה עיקרית:

גלילות אנטריקוט

המצרכים:

  • 1 חבילת אנטריקוט דק דק
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 כוס עלי סלרי
  • ½ חבילת שמיר
  • 1 לימון
  • 100 גרם קשיו לא קלוי
  • 1 פלפל חריף אדום (לא חובה)
  • ¼ כוס שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שטוחה פלפל שחור

לרוטב:

  • 4 כפות טריאקי
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הירק והקשיו לתוך קערה.
  2. מקלפים את הלימון וחותכים לקוביות , ומוסיפים לירק.
  3. חותכים את הצ'ילי דק דק ומוסיפים לקערה.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור, רוטב סויה ושמן זית.
  5. פותחים את עלי האנטריקוט ושמים במרכז כף ממילוי הירק ומגלגלים.
  6. מסדרים בתבנית אפייה.
  7. מערבבים את השמן עם הטריאקי ומורחים על גבי הגלילות.
  8. מכניסים לאפייה של 10 – 15 דקות ב- 180 מעלות.

 

עדשים שחורות –

המצרכים:

  • 1 כוס עדשי בלוגה
  • 1 מקל סלרי
  • 2 שיני שום
  • מעט כמון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה –

מכניסים את כל החומרים לסיר ומבשלים על להבה בינונית בסיר מכוסה למשך 25 דקות.

קינוח:

טריו – נאטסמוס שלושת האגוזים:

המצרכים:

למוס בסיס:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית של 250 מ"ל (תלוי אם רוצים פרווה או חלבי)
  • 250 גרם קרם קוקוס (לא מי קוקוס)
  • 1 שקית אבקת קרם פטיסייר או פודינג וניל

למוס נוגט:

  • 2 כפות קרם נוגט
  • 2 כפות ברס (אגוז לוז מסוכר גרוס)

למוס קשיו:

  • 100 גרם קשיו קלוי
  • 1 כף טחינה עדינה.

למוס שקדים:

  • 100 גרם שקדים מולבנים
  • 2 כפות סוכר

לקישוט:

  • אגוזים מסוכרים

אופן ההכנה –

  1. מקציפים את השמנת מתוקה או פרווה לקצף יציב.
  2. מוסיפים את קרם הקוקוס ואבקת פודינג וממשיכים בהקצפה עד לקבלת קצף יציב וחזק.
  3. מחלקים ל- 3 קערות נפרדות, ובכל קערה מוסיפים את הטעם שלה.
  4. לקערה אחת מוסיפים את קרם הנוגט והברס ומערבבים היטב.
  5. טוחנים את הקשיו עם הטחינה למחית ומוסיפים אל קערת הקצפת השנייה ומערבבים היטב.
  6. טוחנים את השקדים עם הסוכר ומוסיפים אל קערת הקצפת השלישית ומערבבים היטב.
  7. מכניסים את המוסים למקרר לשעתיים להתמצקות.
  8. מזלפים בשכבות לתוך כוסית הגשה.

5 טיפים לקניות לקראת החגים

  1. תקופת החגים מתקרבת והיא מתאפיינת במסע קניות רחב. שוב ושוב אתם מוצאים עצמכם יוצאים אל הסופר כדי להשלים עוד קניה שטרם הגיעה אל סופה. אז איך מתכוננים נכון לחגים?
  • התכוננו מראש. שימו על המקרר דף גדול ובכל פעם שאתם נזכרים במוצר חשוב, כתבו אותו על הדף.
  • חלקו את הרשימה שלכם לפי קטגוריות ותנו כותרת מתאימה. ירקות, בשרים, דגים, מוצרי חלב, קופסאות שימורים וכד'. כך תיזכרו בהרבה יותר פרטים כאשר תרכיבו את הרשימה.
  • ערכו חישובים לגבי ארוחות החג, כמות האורחים ומספר הארוחות. כך תחשבו את הכמויות שאתם צריכים באמת ולא תעשו טעויות מיותרות במסע הקניות.
  • העדיפו רשת מזון שמספקת כמה שיותר מבצעים לחגים. זו הזדמנות מצוינת לקנות מוצרים במבצע, גם במוצרי הבשר והדגים, גם במוצרים היבשים ובדברי החלב. כל עוד למוצרים יש תוקף זמן שמספיק לכם, נצלו את תקופת החגים לקנות במבצע ולחסוך בסל הצריכה שלכם עוד כמה עשרות ואף מאות שקלים.