צמד השבוע

יפי גוטליב ותאיר ורנר מפתח תקווה

הן חובבות אפייה, וחולקות את המטבח של יפי לחגיגה של אפייה
תאיר אוהבת להכין קאפקייקים ואלופה בזילופים, ויפי בנוסף להיותה עובדת בתחום הביטוח בעלת קייטרינג בוטיק "טריקולד"

עוגת גבינה ושוקולד לבן ב-2 קומות

לתחתית בצק:

  • שלושת רבעי כוס קמח
  • כוס שקדים טחונים
  • שליש כוס סוכר
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • קורט מלח
  • 120 גרם חמאת טרה קרה חתוכה לקוביות

 

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

  • 20 גרם ג'לטין
  • 100 מ"ל מים
  • 500 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • 250 גרם גבינת שמנת טרה בטמפ' החדר
  • 375 גרם גבינה לבנה טרה 9%
  • 450 גרם גבינת שמנת 16%
  • 1 כף תמצית וניל
  • קורט מלח
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה טרה 38%
  • שני שליש כוס אבקת סוכר

 

לעיטור:

  • 400 מ"ל שמנת מתוקה טרה 38%
  • 1/2 חב' פודינג וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • פרחי שוקולד לבן, סוכריות פנינים וכל מה שמתחשק J

כלים:

  • תבנית או רינג 24 ס"מ
  • תבנית או רינג 18 ס"מ

אופן ההכנה:

  • לתחתית בצק :
    במעבד מזון מעבדים קמח, שקדים טחונים, סוכר, קליפת לימון מגוררת ומלח. מוסיפים חמאה קרה בקוביות ומעבדים רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
    מעבירים שני שליש מכמות הפירורים לתבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה, ומהדקים
    מעבירים את שליש כמות הפירורים הנותרת לתבנית 18 ס"מ ומהדקים לתחתית. מעבירים את שתי התבניות לקירור לשעה.
    מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים את שתי התבניות יחד 15-18 דקות להשחמה.

 

לקרם גבינה ושוקולד לבן:

  • מערבבים בקערה בינונית-קטנה את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות.
    במיקרוגל ממיסים את השוקולד הלבן לנוזל חלק, מצננים מעט.
    טורפים בקערה גדולה את הגבינות עד לריכוך. מערבבים פנימה תמצית וניל וקורט מלח ואת השוקולד הלבן המומס וטורפים מיד לתערובת חלקה.
    ממיסים את הג'לטין (20-30 שניות במיקרוגל) ומערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים.
  • מוסיפים לג'לטין כמה כפות יפות מתערובת הגבינה וטורפים יחד עבור השוואת טמפרטורות.
  • מוסיפים את תערובת הג'לטין בהדרגה לתערובת הגבינה תוך כדי טריפה עד שהג'לטין נטמע היטב ומתקבלת תערובת חלקה.
  • לסיום מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתוך בלילת הגבינה לקבלת קרם אחיד.
  • יוצקים שני שליש מכמות הבלילה לתבנית הגדולה יותר ואת השליש הנותר לתבנית הקטנה
    מעבירים את העוגות להקפאה או לקירור למשך הלילה.
  • מחלצים את העוגות בזהירות ומניחים את העוגה הקטנה באמצע העוגה הגדולה.

לעיטור:
מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה עם הפודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה מצפים את העוגה מכל הכיוונים ומקשטים בפרחי שוקולד, סוכריות וכל דבר אחר שמתחשק.

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

המשימה השבועית

גם אתן המאזינות בבית יכולות לקחת חלק בתחרות ולזכות במארז מוצרי חלב מפנק הביתה, כל שעליכן לעשות, להכין עוגה ולצלם אותה, כמובן בצירוף המתכון עם הפרשנות שלכן למשימה השבועית

והמשימה להשבוע היא פלז'יר- עוגה בשכבות בעלת מרקמים, היא אחת מהעוגות המפורסמות של שף הפטיסרי פייר ארמה הצרפתי

את המתכונים והתמונות יש לשלוח למייל התחרות: ofa@93fm.co.il

יפי גוטליב ותאיר ורנר

פתח תקווה

מאזינות מתמודדות

אודות

האופה הבאה יוצאת בעונה חדשה

תחרות האפיה של קול חי, "האופה הבאה", יוצאת בעונה חדשה עם קונספט מרענן ואטראקטיבי | נרשמתן?

זה כבר הפך למסורת מתוקה, תוכנית יוקרתית מעלה ניחוחות של נוסטלגיה ואפיה "האופה הבאה".

קונספט ייחודי ומקצועי, מאפשר לחובבות אפייה ולמקצועיות שביניהן להשתתף ולהתמודד בתחרות ולזכות בפרסים והפעם התוכנית בפן חדש ומעניין – עונת הזוגות.

אמהות ובנות, אחיות וחברות מוזמנות להגיש מועמדות יחד לתוכנית כיפית שתאפשר להן לעשות את מה שהן הכי אוהבות, ליצור בשביל הנשמה ליהנות מכל רגע ומעבודת צוות וגם, איזה כיף, לזכות בפרסים שווים מתנת טרה.

בכל שבוע תהיה משימה חדשה מעולם האפייה המתמודדות יזכו לביקור מצולם אצלן בבית, והתוצר שלהן ישתתף בתחרות. את התכנית מגישות יחד: יעל איבר והשפית והקונדיטורית מירי זורגר.

מירי זורגר מנהלת התחרות מציינת: "ההזדמנות הזו, בה כל אישה יכולה להשתתף בתחרות לבטא את יכולותיה, ולהתקדם מקצועית, מקסימה בעיניי. חשוב לי לתת מהידע ומהניסיון שלי לכל אחת ואחת שמעוניינת להתמקצע בתחום האפייה ולהתקדם".

ובכן, חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, אמהות ובנות, חברות זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

 

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים.
תנור רק בקו בד"צ

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד