עוגת גבינה איטלקית עם נגיעות לימון

המתכון של מיטל מירושלים- הזוכה מהבית

הזוכה השבועית זוכה במארז מוצרים מפנק מתנת חברת טרה 

לתבנית בקוטר 24 ס"מ

לבסיס :

  • 150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 50 גרם שקדים טחונים דק
  • 70 גרם חמאה  טרה מומסת

למלית:

  • 250 גר גבינת שמנת בטעם טבעי  טרה
  • 250 גר' גבינת שמנת 25%
  • 500 גרם גבינה לבנה טרה 5%
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי
  • גרידת לימון מגורדת דק מ 2 לימונים
  • 4 ביצים L

לציפוי :

  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%  טרה
  • 1 כפית תמצית/מחית וניל
  • 3 כפות אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 180 מעלות

מכינים את הבסיס :

מערבבים היטב את הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת פירורית ומעט לחה. מהדקים היטב לבסיס התבנית בשכבה אחידה ושומרים בקירור.

מכינים את המלית :

  • בקערה מערבבים היטב את 3 סוגי הגבינות. מוסיפים סוכר, תמצית/מחית וניל, מיץ לימון וקליפת לימון. מערבלים היטב לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים, אחת לאחר השנייה מוודאים כי התערובת אחידה וחלקה.
  • מעבירים את הבלילה לתבנית מכניסים לתנור ואופים כ 10 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל 150 בלי לפתוח את התנור בכלל… ואופים לעוד חצי שעה ד ארבעים דקות.
  • מכבים את התנור פותחים את דלת התנור קצת ומראים כך ל רבע שעה ורק אז אפשר להוציא את העוגה מהתנור.

 

להכנת הציפוי:

  • בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה, תמצית/מחית וניל ואבקת סוכר עד לקבלת קצפת סמיכה. מורחים מעל העוגה בצורה אחידה או בדוגמאות ים שק זילוף וצנתר.
  • שומרים בקירור עד להגשה.
  • העוגה נשמרת בקירור עד 5 ימים.

רוצה גם את לזכות במשימה זוגית מהבית?
שלחי את המתכון שלך למשימה השבועית שכולל מתכון ותמונה של המשימה למייל: ofa@93fm.co.il
ואולי גם את תוכלי לזכות במארז מוצרים מפנק לביתך

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד