לא על הלחם לבדו - מוריה אונגר

המתכון של מיכל הררי - מתכונאית

הזוכה השבועית זוכה במארז מוצרים מפנק מתנת חברת טרה 

אחד מטעמי הילדות שסבתא מאמה העניקה לי ועודנה – הוא מאפה כורדי מופלא של בצק רך וגמיש במלית גבינות נמסות הנאפה על הסאז' – קאדה שמו.

בשבילי – הקאדה של מאמה לעולם יהיה יותר טעים. יש בו טעם ידיה וליבה וכל אהבתה ורק מהברכות שהיא מכניסה פנימה כשהיא לשה לה בצק – אפשר להיות בריאים ומאושרים עד מאה ועשרים.

בשבילכם – מונח כאן המתכון הבא שהוא גרסה אישית שלי לקאדה – אני מקווה שתהנו ממנו.

לבצק:

1 קילו קמח
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים
1 כוס חלב
1.5 עד 1.75 (אחד ושלושת רבעי) כוסות מים פושרים
100 גרם חמאה
3 כפיות שטוחות מלח

למלית:
350 גרם גבינה בולגרית או צפתית*
150 גרם גבינת מוצרלה
250 גרם גבינה לבנה 9%.

לשימון הסאז'/סיר/מחבת
מעט חמאה.

מניחים בקערת המיקסר קמח, סוכר ושמרים ומתחילים לערבל. מוסיפים בהדרגה את החלב ואחר כך גם את המים (כוס וחצי מהם). כשמתחיל להתגבש בצק מוסיפים את המלח ואת החמאה. מערבלים באיטיות כעשר דקות ובמידת הצורך מוסיפים עוד 1/4 כוס מים עד לקבלת בצק אחיד ורך אבל לא דביק. מכסים ומשהים להתפחה עד להכפלת הנפח.

בקערה נפרדת מגררים על פומפיה את הגבינות הקשות ומוסיפים להם את הגבינה הלבנה.
*אם השתמשתם בבולגרית זה מספיק ואם בצפתית כדאי לטעום ולבדוק שלא חסר מלח.

קורצים מהבצק כדורים קטנטנים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 20-30 מ"מ. מניחים כף מלאה מהמלית וסוגרים היטב לחצי עיגול.
חשוב להדק את הקצוות היטב כדי שהגבינה לא תחליט לצאת לנו לטיול שנתי בזמן החימום.

מחממים סיר חלבי רחב ושטוח או מחבת או סאז' – משמנים בקמצוץ חמאה (וכמו שסבתא מאמה אומרת "בשביל הריח"). מניחים את הקאדה פנימה ונותניםם לה להיאפות ולהשחים מכל צד למשך דקות ספורות. חשוב לעבוד על אש בינונית ולא גבוהה כדי שהבצק ייאפה היטב גם מבפנים.

הולך נהדר עם סלט ירקות עשיר וביצה קשה.
נשמר נהדר במקרר או במקפיא. בחימום חוזר הכי מומלץ על טוסטר או תנור.

רוצה גם את לזכות במשימה זוגית מהבית?
שלחי את המתכון שלך למשימה השבועית שכולל מתכון ותמונה של המשימה למייל: ofa@93fm.co.il
ואולי גם את תוכלי לזכות במארז מוצרים מפנק לביתך

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד