צמד השבוע

אפרת ושמחה חיה צ'ברוצקי (אמא ובת)

המטבח של משפחת צ'ברוצקי הוא מטבח בריא, וגם אם הן אופות מאפים מושקעים, הן דואגות שהמתכון יהפוך לבריא יותר, במקום שבו ניתן להוציא את הגלוטן, להפחית סוכרים, הן עושות זאת בשמחה. אפרת קיבלה את הכשרתה הקולינרית מאמא שלה ומסבתה. היא קינסיולוגית מדעית וחינוכית בכירה, סבתה לימדה אותה להכניס ברכה ונשמה באוכל, ולברך את הסועדים בעת הכנת המזון. שמחה חי'ה, נערה בת 17 אך כבר מתעסקת בעיצוב מכל הסוגים: החל מעיצובי ברים, בלונים ומנות מושקעות, היא גם זו שעיצבה את המנה. לשמחה חי'ה יש כבר קייטרינג בוטיק.

פלז'יר – אפרת ושמחה חי'ה צ'ברוצקי

המצרכים:

דקואז' אגוזי לוז –

105 גר' אגוזי לוז קלופים או 50 גר' שקדים טחונים

115 גר' אבקת סוכר

115 גר' חלבון

40 גר' סוכר

45 גר' אגוזי לוז שלמים קלופים

קראנצ' פרלינה –

75 גר' פרלינה לוז

40 גר' שוקולד מריר

15 גר' חמאה טרה

40 גר' פייטה פויטין (שבבי וופל מקורמלים) או אורז תפוח – ללא גלוטן

גנאש שוקולד מריר – שכבה ראשונה וכהה

150 גר' שוקולד מריר

150 גר' שמנת מתוקה טרה

15 גר' דבש

שוקולד חלב – שכבה שנייה בצבע ריבת חלב

1/3 גר' גבינת טוב טעם טרה

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שמנת מתוקה טרה

1 כף פודינג ריבת חלב

שוקולד לבן – שכבה שלישית בהירה

2/3 חבילת טוב טעם טרה

30 גר' שוקולד לבן

30 גר' שמנת מתוקה

דפי שוקולד – מפרידים בין שכבות המוס

100 גר' שוקולד מריר

100 גר' שוקולד חלב

100 גר' שוקולד לבן

 

 

 

 

אופן ההכנה:

דפי שוקולד –

  1. עוברים עם מגבון לח על פני מגש או משטח ישר. מניחים דף גיטרה (או ניילון נצמד) על המשטח הלח (כדי למנוע תזוזה של דף הגיטרה). עוברים על הדף עם מגבת נייר יבשה כדי להוציא בועות אוויר וליישר אותו.
  2. מטמפררים שוקולד, וברגע שהשוקולד מוכן לעבודה, מוזגים אותו למרכז המגש, בעזרת פלטה מדורגת גדולה, משטחים אותו על פני המגש, נמנעים מלעבור על השוקולד עם הפלטה יותר מפעם פעמיים. נותנים לשוקולד להתייצב למשך מס' דק', עד שהוא כמעט יבש למגע. בעזרת סרגל ארוך וסכין חדה, חותכים מלבנים בגודל 4 X 9 ס"מ.
  3. מניחים נייר אפייה על גבי השוקולד ועל הנייר מניחים משקולת שתמנע מהשוקולד להתעקם בשעת הקירור.

דקוואז אגוזי לוז –

במעבד מזון טוחנים 105 גר' אגוזי לוז ואבקת סוכר כחצי דקה עד לקבלת אבקה. להיזהר מעיבוד יתר.

מרנג צרפתי –

  1. מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית עד לקבלת קצף לבן וסמיך.
  2. מוסיפים את הסוכר בהדרגה. כשמסיימים את להוסיף את כל הסוכר, מעלים את מהירות ההקצפה לגבוהה עד לקבלת מרנג חזק ויציב.
  3. מחממים תנור ל – 165 מעלות. מעבירים שליש מכמות האבקות למרנג, ומקפלים עם מרית.
  4. מוסיפים את שאר האבקות וממשיכים לקפל עד שמתקבלת קצפת אחידה.
  5. מכינים מגש עם נייר אפייה ועליו מניחים רינג מרובע, מעבירים את הבלילה לתוך הרינג ומשטחים בעזרת פלטה קטנה לשכבה ישרה. מפזרים עליה את אגוזי הלוז השלמים (כך ניתן לראות את המראה של האגוז בחיתוך). מכניסים לתנור ואופים למשך חצי שעה. מורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות ואופים למשך 10 דק' נוספות.
  6. נותנים לדקואז' להתקרר כמה דק' מחוץ לתנור ואז מפרידים בינו לבין דפנות הרינג, עדיף עם שפכטל. בעזרת קלף משטחים את הדקואז' שיהיה בגובה אחיד ומצננים שיגיע לטמפ' החדר, כשהוא עדיין בתוך הרינג.

קראנצ' פרלינה –

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה על בן מארי. מסירים מהבן מארי, ומוסיפים את הפרלינה ומערבבים.
  2. מוסיפים את הפייטה (או פצפוצי האורז) ומערבבים שוב עד שאחיד. מורחים את הקראנצ' פרלינה על גבי הדקואז' ומשטחים.
  3. מעבירים לקירור.

גנאש שוקולד מריר –

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  2. בסיר מרתיחים את השמנת עם הדבש ומוזגים ישירות על השוקולד. מערבבים ובעזרת מוט בלנדר מעבדים את השוקולד.
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 5 דק' עד שהשוקולד יציב לזילוף.

גנאש שוקולד חלב (שכבה אמצעית) –

  1. ממיסים את השוקולד בבן מארי ומוסיפים את השמנת, מערבבים היטב.
  2. מורידים מהאש ומחכים שיגיע לטמפרטורת החדר.
  3. מוסיפים כף פודינג ריבת חלב, ושליש מחבילת הטוב טעם ומערבבים. ומשהים במקרר למשך חצי שעה.

גנאש לבן  (שכבה שלישית) –

ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת, ומצננים עד לטמפ' החדר, ומוסיפים 2/3 מחבילת גבינת טוב טעם ומערבבים. משהים במקרר למשך חצי שעה.

הרכבת המנה:

  1. מוציאים את הדקואז' ומהמקרר ומשחררים מהרינג או מהנייר אלומיניום.
  2. הופכים את הדקואז' ומשחררים את נייר האפייה, והופכים שוב.
  3. חותכים את הדקואז' למלבנים בגודל 4 X 9 ס"מ (בגודל של דפי השוקולד).
  4. לוקחים את שכבת הדקואז' בבסיס המנה, ועליה מזלפים את שכבת הגנאש המריר בעזרת צנתר חלק וקטן ומניחים מעל את דף השוקולד המריר.
  5. מעל מזלפים את הגנאש החלבי (שכבה שנייה) ועליו מניחים דף שוקולד חלבי.
  6. מזלפים את שכבת הגנאש האחרונה, ועליה את דף השוקולד הלבן.
  7. מקשטים כיד הדמיון הטובה עליכן.

 

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

המשימה השבועית

גם אתן המאזינות בבית יכולות לקחת חלק בתחרות ולזכות במארז מוצרי חלב מפנק הביתה, כל שעליכן לעשות, להכין עוגה ולצלם אותה, כמובן בצירוף המתכון עם הפרשנות שלכן למשימה השבועית

והמשימה להשבוע היא פלז'יר- עוגה בשכבות בעלת מרקמים, היא אחת מהעוגות המפורסמות של שף הפטיסרי פייר ארמה הצרפתי

את המתכונים והתמונות יש לשלוח למייל התחרות: ofa@93fm.co.il

יפי גוטליב ותאיר ורנר

פתח תקווה

מאזינות מתמודדות

אודות

האופה הבאה יוצאת בעונה חדשה

תחרות האפיה של קול חי, "האופה הבאה", יוצאת בעונה חדשה עם קונספט מרענן ואטראקטיבי | נרשמתן?

זה כבר הפך למסורת מתוקה, תוכנית יוקרתית מעלה ניחוחות של נוסטלגיה ואפיה "האופה הבאה".

קונספט ייחודי ומקצועי, מאפשר לחובבות אפייה ולמקצועיות שביניהן להשתתף ולהתמודד בתחרות ולזכות בפרסים והפעם התוכנית בפן חדש ומעניין – עונת הזוגות.

אמהות ובנות, אחיות וחברות מוזמנות להגיש מועמדות יחד לתוכנית כיפית שתאפשר להן לעשות את מה שהן הכי אוהבות, ליצור בשביל הנשמה ליהנות מכל רגע ומעבודת צוות וגם, איזה כיף, לזכות בפרסים שווים מתנת טרה.

בכל שבוע תהיה משימה חדשה מעולם האפייה המתמודדות יזכו לביקור מצולם אצלן בבית, והתוצר שלהן ישתתף בתחרות. את התכנית מגישות יחד: יעל איבר והשפית והקונדיטורית מירי זורגר.

מירי זורגר מנהלת התחרות מציינת: "ההזדמנות הזו, בה כל אישה יכולה להשתתף בתחרות לבטא את יכולותיה, ולהתקדם מקצועית, מקסימה בעיניי. חשוב לי לתת מהידע ומהניסיון שלי לכל אחת ואחת שמעוניינת להתמקצע בתחום האפייה ולהתקדם".

ובכן, חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, אמהות ובנות, חברות זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

 

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים.
תנור רק בקו בד"צ

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד