
המטבח של משפחת צ'ברוצקי הוא מטבח בריא, וגם אם הן אופות מאפים מושקעים, הן דואגות שהמתכון יהפוך לבריא יותר, במקום שבו ניתן להוציא את הגלוטן, להפחית סוכרים, הן עושות זאת בשמחה. אפרת קיבלה את הכשרתה הקולינרית מאמא שלה ומסבתה. היא קינסיולוגית מדעית וחינוכית בכירה, סבתה לימדה אותה להכניס ברכה ונשמה באוכל, ולברך את הסועדים בעת הכנת המזון. שמחה חי'ה, נערה בת 17 אך כבר מתעסקת בעיצוב מכל הסוגים: החל מעיצובי ברים, בלונים ומנות מושקעות, היא גם זו שעיצבה את המנה. לשמחה חי'ה יש כבר קייטרינג בוטיק.
פלז'יר – אפרת ושמחה חי'ה צ'ברוצקי
המצרכים:
דקואז' אגוזי לוז –
105 גר' אגוזי לוז קלופים או 50 גר' שקדים טחונים
115 גר' אבקת סוכר
115 גר' חלבון
40 גר' סוכר
45 גר' אגוזי לוז שלמים קלופים
קראנצ' פרלינה –
75 גר' פרלינה לוז
40 גר' שוקולד מריר
15 גר' חמאה טרה
40 גר' פייטה פויטין (שבבי וופל מקורמלים) או אורז תפוח – ללא גלוטן
גנאש שוקולד מריר – שכבה ראשונה וכהה
150 גר' שוקולד מריר
150 גר' שמנת מתוקה טרה
15 גר' דבש
שוקולד חלב – שכבה שנייה בצבע ריבת חלב
1/3 גר' גבינת טוב טעם טרה
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' שמנת מתוקה טרה
1 כף פודינג ריבת חלב
שוקולד לבן – שכבה שלישית בהירה
2/3 חבילת טוב טעם טרה
30 גר' שוקולד לבן
30 גר' שמנת מתוקה
דפי שוקולד – מפרידים בין שכבות המוס
100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שוקולד חלב
100 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
דפי שוקולד –
דקוואז אגוזי לוז –
במעבד מזון טוחנים 105 גר' אגוזי לוז ואבקת סוכר כחצי דקה עד לקבלת אבקה. להיזהר מעיבוד יתר.
מרנג צרפתי –
קראנצ' פרלינה –
גנאש שוקולד מריר –
גנאש שוקולד חלב (שכבה אמצעית) –
גנאש לבן (שכבה שלישית) –
ממיסים את השוקולד הלבן עם השמנת, ומצננים עד לטמפ' החדר, ומוסיפים 2/3 מחבילת גבינת טוב טעם ומערבבים. משהים במקרר למשך חצי שעה.
הרכבת המנה:
התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה
תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ
זה כבר הפך למסורת מתוקה, תוכנית יוקרתית מעלה ניחוחות של נוסטלגיה ואפיה "האופה הבאה".
קונספט ייחודי ומקצועי, מאפשר לחובבות אפייה ולמקצועיות שביניהן להשתתף ולהתמודד בתחרות ולזכות בפרסים והפעם התוכנית בפן חדש ומעניין – עונת הזוגות.
אמהות ובנות, אחיות וחברות מוזמנות להגיש מועמדות יחד לתוכנית כיפית שתאפשר להן לעשות את מה שהן הכי אוהבות, ליצור בשביל הנשמה ליהנות מכל רגע ומעבודת צוות וגם, איזה כיף, לזכות בפרסים שווים מתנת טרה.
בכל שבוע תהיה משימה חדשה מעולם האפייה המתמודדות יזכו לביקור מצולם אצלן בבית, והתוצר שלהן ישתתף בתחרות. את התכנית מגישות יחד: יעל איבר והשפית והקונדיטורית מירי זורגר.
מירי זורגר מנהלת התחרות מציינת: "ההזדמנות הזו, בה כל אישה יכולה להשתתף בתחרות לבטא את יכולותיה, ולהתקדם מקצועית, מקסימה בעיניי. חשוב לי לתת מהידע ומהניסיון שלי לכל אחת ואחת שמעוניינת להתמקצע בתחום האפייה ולהתקדם".
ובכן, חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, אמהות ובנות, חברות זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!
התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה
תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ