משפחת אייזנבך – בית שמש

במשפחת אייזנבך 13 נפשות בלעה"ר

 ההורים: אביבה (40)  ויוסל'ה (40)

הילדים: שניאור זלמן (17.5) מאיר (16) דוד יהודה (14.5) יהודית (12.5) מלכי (11.5) חני (10) חווי (8.5) ינקי (6) מנדי (4.5) פניני (2) ציפי (חודש)

תזונה

 

 

משפחת אייזנבך מגדירה את התזונה שלה כתזונה בריאה ופשוטה (כך הם גדלו כילדים) פעמיים בשבוע בלבד אוכלים בשר בצהריים וכמובן גם בשבת.

בארוחת הערב ניתן למצוא: ביצה שאופן הכנתה משתנה (חביתה/ מקושקשת ועוד), גבינות וירקות, ויוגורטים ומעדנים לבנים, חמאה הולכת הרבה, וטחינה נחשבת לממתק של הבית. 

לאחרונה נכנסו עוגיות וממתקים בקרב הילדים, וההורים היו מעוניינים לעשות שינוי בעניין זה.

המלצה משרית עטיה-
דיאטנית קלינית יועצת מדעית למועצת החלב

טיפים

  1. המשפחה צריכה להשתדל בכל יום בארוחת הצהריים שיהיו על השולחן מוצרים שיש בהם חלבון כמו קטניות.
    ובעניין הקפה צריכים לרדת בהדרגה .
    בכמות הכפיות הקפה, ובכמות כפיות הסוכר, ובכלל לרדת בכמות שתיית כוסות הקפה ביום, ולגביי הילדים שלא ישתו בכלל קפה.

פעילות גופנית

 
 
בעקבות התכנית התחיל אב המשפחה ללכת בכל יום 3 ק"מ בהליכה מהירה. האישה לא מבצעת פעילות גופנית. והילדים מציין האב, הם בעלי טמפרמנט גבוה ואוהבים לקפוץ ולהתרוצץ.

המלצה ממישאל דגן- 

איש הכושר והבריאות

אבא-כלומר יוסלה, שימשיך את מה שהוא עושה בכל יום, כלומר הליכה בכל יום לפחות 20 דק'.

בנות-לפני כל ארוחת ערב לעשות שני תרגילים, 1) 8 פעמים לשבת על הרצפה ולקום בלי עזרת הידיים, 2) לשכב על הרצפה רק בעזרת הידיים והרגליים ולהישאר כך במשך 40 שניות ברצף, וכל יום אחה"צ להוסיף משחק שמצריך ריצה.

 

מתכון משפחתי

פשטידת עלי סלק וגבינות

מצרכים

1 צרור עלי סלק שטופים וקצוצים

3 שיני שום פרוסות

2 בצלים קצוצים

2 בצלים ירוקים קצוצים

4 כפות שמן לטיגון

250 גר' גבינת שמנת

150 גר' גבינת קשקבל מגוררת

/ כוס קמח

6 ביצים

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1/2 כפית פפריקה מעושנת

לציפוי

1 כוס תערובת שומשומים

אופן ההכנה

חממו שמן במחבת וטגנו את הבצלים לשקיפות

הוסיפו את שיני השום ועלי הסלק הקצוצים וטגני כ 5 ד' נוספות

הסירו מהאש העבירי לקערה וצנני

הוסיפו את שאר המצרכים וערבבי הטב

תבלי וערבבי שוב

טעמי על קצה הלשון ותקני תיבול

העבירו לתבניות מאפינס מסיליקון משומנות . פזרי שומשומים

ואפו בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה