משפחת ליאון– בית שמש

משפחת ליאון היא משפחה ירושלמית, המונה 9 נפשות.
ההורים: נתנאל(בן 40) ואפרת (בת 34)
הילדים:
הבנים: 9,13,15
והבנות: 11, 6.5 ,4, שנה

תזונה

 הפן התזונתי:
משפחת ליאון מגדירה את עצמה כמשפחה בריאה, זה מגיע מהבית של אב המשפחה שגדל בבית צמחוני, והאם הצטרפה לחגיגת הבריאות. בבית ניזונים מדגנים מלאים, קמח מלא, יש הרבה פירות וירקות שאהובים גם על הילדים.
אין שתייה מתוקה במשך השבוע.
המשפחה שומרת על תזונה בריאה, ורק בשבת אוכלים בשר (עוף אוכלים גם במהלך השבוע) בבית מקפידים על צריכת מוצרי חלב וגבינות.
בארוחת הערב ניתן למצוא: לחם, חביתה, גבינות וירקות, לפעמים טונה/ צ'יפס לפעמים, או מרק.

m_3 הטיפים של שרית עטיה-

דיאטנית קלינית יועצת המדעית למועצת החלב:  

המשימה היא לנסות ולהקטין את כמות החטיפים אותם לוקחים הילדים לבית הספר .

להפוך את החטיפים לחטיפים בריאים יותר (פירות , יוגורט מתוק ) ובימים שכן לוקחים חטיף לבית הספר להקפיד שיהיה זה החטיף היחיד באותו יום.

 

 

פעילות גופנית

 


הפן הגופני
:
אם המשפחה מציינת שזה החלק החלש בקרב בני הבית, מלבד שיעורי חובה של פעילות גופנית בבית הספר הילדים לא מבצעים שום פעילות גופנית.
הבעל הולך לעבודתו ברגל וזוהי הפעילות הגופנית היחידה שמבצע (כ – 40 דק' בסה"כ במהלך היום).
האם השתתפה בעברה הרחוק בשיעורי אירובי.
 

m_2

 

המלצה ממישאל דגן – איש הכושר והבריאות

 

1) בהפסקה להיות פעילים, באחריות האם לדאוג לפעילות בית של הילדים כמו חבל , גומי וכד'
2) המלצה לאמא על פעילות גופנית
א. ללכת לשיעור התעמלות פעם בשבוע 
ב. פעם בשבוע לצאת להליכה בעיר בסביבות 40 דק'.

 

מתכון משפחתי

מתכון לאנטי פסטי:

המצרכים:

בצל

פלפלים במגוון צבעים

בטטה

קישואים

אופן ההכנה:

פורסים את הירקות לפרוסות דקות מסדרים בתבנית אפייה לפי הסדר.

בצל קישואים בטטות קישוא מפזרים למעלה מלח ושמן זית ואופים במשך 45 דק' בחום גבוהה.

טיפ קטן : מומלץ לפזר על הקישוא סוכר לפני האפייה בכדי שלא יהיה מר.

בשיתוף