מתכון עוגת גבינה ולוטוס – שירלי

חומרים:

המצרכים

 לתחתית העוגה:

19 עוגיות "לוטוס" מרוסקות

75 גרם חמאה

1 כף קפה נמס (מומס במים חמים)

למלית:

 6 חלמונים

500 גרם גבינה לבנה 

1 מיכל של גבינת שמנת

3 כפות קורנפלור

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

1 שקית סוכר וניל

1 כוס סוכר

שורה מחפיסה של שוקולד לבן חלבי (מגורד)

לקצף חלבונים:

6 חלבונים

½ כוס סוכר

לשכבת שמנת חמוצה:

שמנת חמוצה

3 כפות סוכר

תבנית עגולה 28 ס"מ

 

אופן ההכנה:

התחתית:

  1. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הקפה ועוגיות הלוטוס.

  2. משטחים על התבנית בעזרת כף ומכניסים לקירור.

המלית:

  1. בעזרת מטרפה מערבבים בקערה את רכיבי המלית: הגבינה הלבנה, החלמונים, גבינת השמנת, הקורנפלור, אינסטנט הפודינג הווניל, סוכר הווניל, הסוכר והשוקולד הלבן המגורד, לקבלת עיסה חלקה ללא גושים.

  2. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים ומוסיפים את הסוכר בהדרגה.

  3. לאחר שהקצף יציב, מקפלים את הקצף לתוך מלית הגבינה, בשלושה חלקים, כדי שלא לשבור את הקצף.

  4. שופכים את המלית מעל תחתית העוגה המקוררת.

  5. מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 190 מעלות, ושמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.

  6. אופים למשך 15 דק', ולאחר מכן מורידים את חום התנור ל – 160 מעלות למשך 45 דק' נוספות.

  7. מערבבים את השמנת החמוצה עם הסוכר ושופכים מעל העוגה.

  8. מכניסים את העוגה לתנור למשך 10 דק' נוספות ומכבים.

  9. מאפשרים לעוגה להצטנן בתנור.

  10. שמים את העוגה במקרר למשך לילה.