נירית יהודה | מתמודדת

קצת על נירית יהודה:

מה את הכי אוהבת לבשל?
ואי קשה לי להגיד מה. אוכל של בית מנחם כזה שעושה ריח טוב שמתפשט בכל הבית. אבל אני גם מאד אוהבת לנסות דברים חדשים ומענינים

מה הכי חשוב לך שאת מבשלת?
חומרי גלם טובים וטריים. שיצא טוב ויראה טוב כי אוכלים קודם עם העיניים.

מה החלום הקולינרי שלך?
יש לי חלום לפתוח קיטרינג בוטיק שהכל מחומרים הכי טובים וטריים. אוכל טעים שכולם יאהבו ויהנו.

מנה ראשונה :

סיגר דגים – 4 מנות

המצרכים:

  • 8 עלי סיגר
  • ½ קילו פילה דג טחון (אני השתמשתי בבורי)
  • 1 צרור כוסברה
  • 4 שיני שום
  • 1 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לטיגון עמוק/חצי עמוק

לדבק מאכל:

  • ¼ כוס מים
  • ¼ כוס קמח

לסלטון:

  • 1 מלפפון
  • 3 צנוניות בייבי
  • פטרוזיליה
  • מיץ לימון
  • מלח

אופן ההכנה:

  1. במעבד מזון טוחנים את הדג עם הכוסברה השום והתבלינים.
  2. ממלאים את התערובת בשקית זילוף ומזלפים על כל עלה של סיגר שורה לרוחב, משאירים מעט מהשוליים לקפל.
  3. מקפלים מהצד שוליים דקים, ומגלגלים לסיגר.
  4. מערבבים את הקמח והמים ליצירת דבק מאכל.
  5. מורחים בקצה מעט מדבק המאכל שהכנו כדי שלא יפתח הסיגר.
  6. מטגנים עד להזהבה יפה של הסיגר.

הצעת הגשה:

מגישים עם טחינה, אריסה וממרח לימונים וסלטון.

מנה עיקרית :

פילה סלמון בקראסט על פילאף אורז וירק –

המצרכים:

  • 4 יחידות פילה סלמון

למשרה:

  • 1 צרור עשבי תיבול (פטרוזיליה וכוסברה)
  • 4 – 5 שיני שום
  • ½ כוס שמן זית
  • 1 לימון שלם סחוט (אפשר לשים פחות)
  • מלח ופלפל שחור

לעיטור:

  • 50 גרם שקדים פרוסים דק

לאורז:

  • 2 כוסות אורז פרסי
  • 4 כוסות מים רותחים
  • 1 סלסלת פטריות טריות
  • 1 צרור ירק (כוסברה/ פטרוזיליה/ שמיר/ בצל ירוק)
  • 1 גזר
  • 2 כפיות מלח

אופן ההכנה:

הדג:

  1. במעבד מזון קוצצים את כל חומרי המשרה לדג.
  2. מורחים על הפילה שכבה אחידה מהמשרה ונותנים לו לשהות.
  3. קולים מעט את השקדים במחבת ומפזרים על עשבי התיבול.
  4. מכניסים את הדג לתנור שחומם מראש ל- 200° למשך 8 – 12 דק' (תלוי במידת העשייה שאתם אוהבים).

האורז:

  1. שמים ¼ כוס שמן בסיר ומחממים.
  2. פורסים דק את הפטריות ומטגנים.
  3. מגרדים את הגזר ומוסיפים.
  4. קוצצים דק את עשבי התיבול ומוסיפים יחד עם האורז והמלח.
  5. מטגנים מעט את הכול יחד ומוסיפים את המים.
  6. מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 15 דק'.
  7. מכבים ומשאירים מכוסה למשך 15 דק' נוספות.

קינוח :

כנאפה

  • המצרכים ל- 2 כנאפות אישיות
  • (בקוטר 16 ס"מ או מחבת אחת גדולה בקוטר 22 ס"מ)

המצרכים:

לכנאפה:

  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה רכה מאד
  • 200 גרם גבינת ריקוטה

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 כפית מי ורדים או תמצית וניל
  • מיץ מחצי לימון
  • לקישוט:
  • 50 גרם פיסטוק קלוי

אופן ההכנה:

הסירופ:

  1. מרתיחים את כל הרכיבים יחד עד לקבלת סירופ סוכר.
  2. מקררים ושומרים בצנצנת סגורה.

הכנאפה:

  1. משמנים את המחבת מעט.
  2. קוצצים את אטריות הקדאיף ומערבבים היטב עם החמאה עד שהאטריות מצופות.
  3. מחלקים את האטריות לחצי, משתמשים בחצי מהכמות ליצירת השכבה התחתונה ומסדרים על תחתית המחבת.
  4. מסדרים מעל את הגבינה ומקפידים להשאיר שוליים נקיות מגבינה.
  5. מסדרים את יתרת האטריות מעל.
  6. מטגנים בחום בינוני עד שהשכבה התחתונה מתחילה להזהיב.
  7. בעזרת צלחת הופכים את הכנאפה לצד שני, ומטגנים עד להזהבה.
  8. מניחים את הכנאפה על צלחת הגשה ושופכים מעל את סירופ הסוכר.

לקישוט:

  1. קוצצים חלק מהפיסטוקים ומפזרים מעל הכנאפה גם את השלמים.
  2. ניתן להוסיף מעל גם תאנה.

5 טיפים לקניה נבונה

יוצאים לקניה שבועית, חודשית או אפילו קניה חד פעמית? היערכות נכונה מונעת עוגמת נפש והוצאות מיותרות.

  • ראשית, טיפ שמומלץ לזכור תמיד ובכל קניה של מוצרי אוכל: אל תלכו לקניות כשאתם רעבים. המציאות מוכיחה שאנשים רעבים קונים הרבה יותר ובעיקר דברים שהם לא באמת צריכים.
  • הצטיידו ברשימה שהכנתם מראש. עדיף לחלק את הרשימה לפי מחלקות: דברי חלב, מחלקת בשר, מחלקת תינוקות וכו'. עברו כל מחלקה ובדקו שאספתם את כל מה שיש לכם ברשימה. כך תמנעו מבלבול וזמן יקר ומיותר.
  • בדקו את המחירים על המוצרים, השוו בין המותגים השונים, ולעתים תגלו כי אותו מוצר נמכר בזול יותר או במבצע מסוים, ונותן לכם את המענה שחיפשתם.
  • במקרה שאתם מוגבלים בסכום של כסף, דאגו לסדרי עדיפויות והחליטו מה נחוץ יותר בבית. לפי סדר זה, הכניסו את המוצרים לעגלה.
  • שימו לב לתאריכי תפוגה על מוצרים. לפעמים עוד רגע של תשומת לב למוצר, מונעת אחר כך עוגמת נפש או זמן מיותר של חזרה לסופר והחלפה של המוצר.