עוגת גבינה ב-8 טעמים- נטע וויצמן

המצרכים:

בלילת בסיס:

  • 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
  • 1 אינסטנט פודינג וניל או שוקולד לבן
  • 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
  • 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

למקופלת:

  • 2/3 מקופלת
  • 2 כפות שמנת מתוקה

ללוטוס:

  • 2 כפות ממרח לוטוס

לנוגט:

  • 2 כפות שוקולד נוגט או נוטלה

לפירות יער:

  • פירות יער טחונים
  • 2 כפות שמנת

לחלווה:

  • 2 כפות ממרח חלווה

שוקולד לבן:

  • 10 גרם שוקולד לבן
  • 2 כפות שמנת

אוריאו:

  • שברי אוריאו

אופן ההכנה:

בלילת בסיס:

  1. במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב ממש (ולא לקצפת רכה).
  2. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים בהדרגה את הגבינות ומקציפים דקה נוספת.
  3. מחלקים ל – 8 קערות ובכל קערה מוסיפים את הטעמים שלה ומערבבים.
  4. מעבירים לתבנית סיליקון מחולקת ל – 8 חלקים, בכל חלק טעם שונה.
  5. מקררים את העוגה למשך 4 שעות לפחות (ועדיף למשך הלילה) לפני החילוץ מהתבנית וההגשה.
  6. מקשטים כל פרוסה בקישוט שמגלה את טעמה של הפרוסה.

טיפים לעוגת גבינה ממירי זורגר:

  • חמום התנור ל 180 מעלות כחצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור

  • אפיה 10 ד' בחום של 180 מעלות וא"כ להוריד את החום ולאפות על 160 מעלות כשעה

  • כשאופים עוגת גבינה ניו יורקית יש לאפות את הבסיס הפריך עם הברשה של חלמון  עד להשחמה קלה  בכדי למנועה חדירת נוזלים כשאופים עם הגבינה

  • רצוי להשהות את הגבינה ללילה במסננת מרופדת בנייר סופג להגרת הנוזלים

  • חשוב לדעת שהכמות של הגבינה יורדת ב- % 20

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר