
עוגת גבינה ב-8 טעמים- נטע וויצמן
נטע וייצמן - הדחה
המצרכים:
בלילת בסיס:
- 2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
- 2/3 כוס סוכר (130 גרם)
- 1 אינסטנט פודינג וניל או שוקולד לבן
- 500 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
- 250 גרם גבינת שמנת 30% שומן
למקופלת:
- 2/3 מקופלת
- 2 כפות שמנת מתוקה
ללוטוס:
- 2 כפות ממרח לוטוס
לנוגט:
- 2 כפות שוקולד נוגט או נוטלה
לפירות יער:
- פירות יער טחונים
- 2 כפות שמנת
לחלווה:
- 2 כפות ממרח חלווה
שוקולד לבן:
- 10 גרם שוקולד לבן
- 2 כפות שמנת
אוריאו:
- שברי אוריאו
אופן ההכנה:
בלילת בסיס:
- במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, סוכר אינסטנט פודינג עד לקבלת קרם יציב ממש (ולא לקצפת רכה).
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ומוסיפים בהדרגה את הגבינות ומקציפים דקה נוספת.
- מחלקים ל – 8 קערות ובכל קערה מוסיפים את הטעמים שלה ומערבבים.
- מעבירים לתבנית סיליקון מחולקת ל – 8 חלקים, בכל חלק טעם שונה.
- מקררים את העוגה למשך 4 שעות לפחות (ועדיף למשך הלילה) לפני החילוץ מהתבנית וההגשה.
- מקשטים כל פרוסה בקישוט שמגלה את טעמה של הפרוסה.
מיטל בוסקילה
מיטל בוסקילה
בומב גבינה וקרמל
למתכון
נטע וייצמן
נטע וייצמן
עוגת גבינה ב – 8 טעמים
למתכון
טובה כץ
טובה כץ
עוגת גבינה יפנית
למתכון
טיפים לעוגת גבינה ממירי זורגר:
חמום התנור ל 180 מעלות כחצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור
אפיה 10 ד' בחום של 180 מעלות וא"כ להוריד את החום ולאפות על 160 מעלות כשעה
כשאופים עוגת גבינה ניו יורקית יש לאפות את הבסיס הפריך עם הברשה של חלמון עד להשחמה קלה בכדי למנועה חדירת נוזלים כשאופים עם הגבינה
רצוי להשהות את הגבינה ללילה במסננת מרופדת בנייר סופג להגרת הנוזלים
חשוב לדעת שהכמות של הגבינה יורדת ב- % 20