עוגת גבינה יפנית - טובה כץ

המצרכים:

המצרכים:

  • 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 225 גרם (1 קופסה) גבינת
  • שמנת 25% שומן
  • 75 גרם חמאה
  • 6 חלמונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 70 גרם (1/2 כוס) קמח (ראו הערות לגרסה נטולת גלוטן)
  • 20 גרם (2 כפות) קורנפלור
  • 6 חלבונים
  • קורט מלח
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

להגשה:

  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות ומניחים בתחתית כלי עם מים רותחים ליצירה של סביבה עשירה באדים. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה (בבסיס וגם בדפנות).
  2. בסיר שמים חלב, גבינה וחמאה ומחממים יחד על להבה נמוכה עד שהכול נמס והתערובת אחידה.
  3. מסירים מהאש, מצננים 2-3 דקות בטמפרטורת החדר ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה. מוסיפים וניל וטורפים עד שאחיד.
  4. מוסיפים קמח וקורנפלור וטורפים עד שהם נטמעים בבלילה.
  5. בקערת מיקסר נקייה ויבשה מקציפים במהירות גבוהה חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבנבן.
  6. מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד קבלת מרנג יציב, גמיש ומבריק.
  7. מקפלים את המרנג לתוך תערובת הגבינה בהדרגה עד קבלת בלילה אחידה וסמיכה.
  8. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  9. מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור עמוקה יחסית וממלאים אותה במים (בנוסף לכלי בתחתית התנור).
  10. אופים במשך 25 דקות ב-160 מעלות (ללא טורבו). לאחר מכן מנמיכים את חום התנור ל-130 מעלות וממשיכים לאפות עוד 60-70 דקות. העוגה מוכנה כאשר היא זהובה ורוטטת מעט במרכז.
  11. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר ומחלצים מהתבנית.
  12. מפזרים אבקת סוכר ומגישים.

טיפים לעוגת גבינה ממירי זורגר:

  • חמום התנור ל 180 מעלות כחצי שעה לפני הכנסת העוגה לתנור

  • אפיה 10 ד' בחום של 180 מעלות וא"כ להוריד את החום ולאפות על 160 מעלות כשעה

  • כשאופים עוגת גבינה ניו יורקית יש לאפות את הבסיס הפריך עם הברשה של חלמון  עד להשחמה קלה  בכדי למנועה חדירת נוזלים כשאופים עם הגבינה

  • רצוי להשהות את הגבינה ללילה במסננת מרופדת בנייר סופג להגרת הנוזלים

  • חשוב לדעת שהכמות של הגבינה יורדת ב- % 20

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר