אלישבע דוד | עוגת דבש

עוגת דבש – אלישבע דוד

המצרכים:

לקצף:
6 חלבונים
½1 כוסות סוכר

לעוגה:
6 חלמונים
1 כוס שמן
1 כוס דבש
2 כפות נס קפה
½3 כוסות קמח
½2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית קינמון
¼ כפית ציפורן טחון

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את הקפה ב – 2 כוסות מים חמים.

  2. במיקסר מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב, אך לא קשה מדי.

  3. מורידים את המהירות של המיקסר לאיטית ומוסיפים את החלמונים, שמן, דבש, מי הקפה, הקמח, סודה לשתייה, קינמון וציפורן, עד לקבלת בלילה אחידה.

  4. אופים בתנור שחומם מראש ל – 160 מעלות (חום נמוך) ולמשך 45 דק'.

          הערה למתכון: גודל המידה של כוס מתייחס לכוס של שתייה חמה.