יהודית הייבלום | עוגת דבש

 (עלתה לשידור בתאריך 15.09.19)

עוגה טעימה ומוצלחת לראש השנה

המצרכים:

  • 8 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות קפה
  • 1 כף קינמון
  • מעט זנגוויל
  • קורט אגוז מוסקט
  • ½ כפית ציפורן טחון
  • ¾ כוס דבש
  • 1 שקית אבקת אפייה

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הביצים לחלבון וחלמון.
  2. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  3. מערבבים חומרים יבשים בקערה נפרדת: קמח, תבלינים: קפה, קינמון, זנגוויל, אגוז מוסקט, ציפורן ואבקת אפייה.
  4. מוסיפים את השמן והדבש אל החומרים היבשים ומערבבים.
  5. מוסיפים את הקצף בתנועות קיפול או באמצעות המיקסר.
  6. אופים בתבנית בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, ולמשך 40 דק'.