עוגת ריבת חלב – ללא אפייה – שרה

חומרים:

לטבילת הביסקוויטים:

  • 4 כפיות נס קפה
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כוס מים רותחים 

לקרם:

  • 1 קצפת מתוקה 38%
  • 1 חבילת פודינג וניל או בטעם ריבת חלב
  • 1 כוס חלב
  • 750 גר' גבינה
  • ½ כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • כפית תמצית וניל

לקישוט:

  • ריבת חלב
  • שברי פקאנים מסוכרים

אופן הכנה:

  1. מערבבים בכוס את חומרי ההשרייה של הביסקוויטים וטובלים אותם.
  2. מרפדים תבנית בינונית בביסקוויטים שנטבלו במשרה.
  3. בקערה נפרדת מקציפים את רכיבי הקרם: הקצפת, אינסטנט פודינג והחלב.
  4. מוסיפים את הגבינה, סוכר, גרידת לימון ותמצית הווניל ומערבבים בתנועות עדינות.
  5. רבע ממלית הגבינה נשאיר בצד, ואת שאר המלית נמרח על שכבת הביסקוויטים.
  6. שמים על המלית שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולה, ומורחים את יתרת המלית מעל.
  7. מלמעלה מזלפים מעל ריבת חלב בצורת פסים לאורך (ניתן להיעזר בשקית זילוף או שקית סנדביץ' פשוטה שעשינו בה חור)
  8. בעזרת קיסם ניתן ליצור פסים לרוחב.
  9. ניתן לפזר שברי פקאנים מסוכרים מעל.
  10. שמים את העוגה ללילה במקרר.

 

טיפ: להכין את העוגה בתוך קופסא פלסטיק חד פעמי עם מכסה ( ניתן להשיג בחנויות חד"פ) ואז נח יותר במקרר ויפה מאד

 

תודה שרה,

 

"שנזכה לאחדות פשוטה, כי אין עוד מלבדו"