עוגת תפוחים קייצית – אפרת גבאי

המצרכים:

עוגת תפוחים קייצית – אפרת גבאי
המצרכים:
בצק:
3 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
¼1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
¼ כפית סודה לשתייה
2 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
¼ כוס מי סודה
ציפוי תפוחים:
5 תפוחים
1 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
ציפוי פירורים פריך:
5 כפות קמח
1 כף סוכר
שמן
מים
1 שקית סוכר וניל

 

אופן ההכנה:

 


הבצק:
1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת.

2. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים.

3. מאחדים את שתי התערובות בערבוב, עד לקבלת עיסה אחידה.
יש להיזהר מערבוב יתר.

ציפוי התפוחים:
1. מגרדים את התפוחים במגרדת גסה.
2. מוסיפים להם סוכר, קינמון ותמצית וניל ומערבבים.
3. מפזרים על שכבת הבצק.

שכבת הפירורים:
1. מערבבים את החומרים עד ליצירת גרגרי בצק.
2. מפזרים מעל שכבת התפוחים.
אופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות, ואופים למשך 40 דק'.

אתי דרוק -טארט בניחוח יין - עולה לחצי גמר

אתי דרוק

טורט בטעם יין
למתכון

עוגת גבינה נוגט– רחלי זילברליכט

רחלי זילברליכט

עוגת גבינה נוגט
למתכון

עוגת תפוחים קייצית – אפרת גבאי- עולה לחצי הגמר

אפרת גבאי

עוגת תפוחים קייצית
למתכון

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר