עוגת גבינה נוגט עם הפתעות – רחלי זילברליכט

המצרכים:

 

עוגת גבינה נוגט עם הפתעות – רחלי זילברליכט

תבנית בקוטר 24 ס"מ

המצרכים:

לשכבת בראוניז נוגט:

100 גרם חמאה

100 גרם שוקולד מריר

2 כפות קרם נוגט

1/2 כוס סוכר חום

3 ביצים

1 כוס קמח

1/4 כפית מלח

ניתן לפזר מעל הבראוניז  100 גרם אגוזי לוז קלויים וחצויים

לשכבת גבינה נוגט:

250 ג' גבינה לבנה 5% שומן

250 ג' גבינת שמנת

3/4 קופסת קרם נוגט

3 ביצים

1 גביע שמנת חמוצה

 

לציפוי:

2 כפות גדושות קרם נוגט

 

לקישוט:

 

קליק חום ולבן

מקופלת

שוקולד מריר, לבן וחלב חתוך לקוביות

ברס בוטנים

קוקוס

גליליות חתוכות

 

           

אופן ההכנה:

 

 

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.

  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל ומערבבים פנימה את קרם הנוגט.

  3. מכניסים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד להטמעה, מוסיפים את הסוכר, הקמח והמלח ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה מבריקה.

  4. מעבירים את הבלילה לתבנית עם נייר אפייה משומן ואופים למשך כ-15 דקות, עד ששכבת הבראוניז אפויה מלמעלה.

  5. מוציאים מהתנור ומפזרים את האגוזים מעל הבראוניז ומצננים מעט.

  6. בקערה מערבבים את הגבינה לבנה, גבינת השמנת, הנוגט הביצים והשמנת החמוצה.

  7. מוזגים את התערובת בעדינות מעל שכבת הבראוניז האפויה ומחזירים לתנור.

  8. אופים למשך כשעה, (רצוי לאפות בתנור עם תבנית מים רותחים) עד ששכבת הגבינה יציבה בשוליים ועדיין מעט רוטטת במרכז. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ' החדר.

  9. מעבירים למקרר ללילה להתייצבות.

  10. מורחים את קרם הנוגט על העוגה.

  11. בעזרת בסכין יוצרים סימון שמחלק את העוגה ל-6 חלקים שווים, ומקשטים כל משולש בחטיפים..

 

אתי דרוק -טארט בניחוח יין - עולה לחצי גמר

אתי דרוק

טורט בטעם יין
למתכון

עוגת גבינה נוגט– רחלי זילברליכט

רחלי זילברליכט

עוגת גבינה נוגט
למתכון

עוגת תפוחים קייצית – אפרת גבאי- עולה לחצי הגמר

אפרת גבאי

עוגת תפוחים קייצית
למתכון

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר