משימת השבוע - מתוק ומלוח

המתכון של מירי זורגר

פאי  סניקרס – תחתיות מבצק פריך

 

המצרכים

 

לבצק פריך:

 

250 גר' קמח

50 גר' אבקת שקדים

200 גר' חמאה טרה

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

 

לגנאש שוקולד חלב

 

500 גר' שוקולד חלב

250 מ"ל שמנת מתוקה טרה

 

לטופי קרמל

 

1 כוס סוכר

50 גר'  חמאה טרה

250 מ"ל שמנת מתוקה טרה

 

 

½1 כוס בוטנים מלוחים

 

 

 

אופן ההכנה:

 

הבצק הפריך:

 

  1. מרדדים את הבצק הפריך לעלה דק וקורצים דיסקיות בגודל של 0.5 מ"מ מגודל הרינג.
  2. מרפדים את הרינג או הרינגים האישיים ומקפיאים לשעה.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה.

 

גנאש שוקולד חלב:

 

  1. מחממים את השמנת לסף רתיחה שפכי על השוקולד ועם בלנדר מוט מעבדים למחית חלקה.

 

טופי הקרמל:

 

  1. במחבת כבדה ממיסים את הסוכר לקרמל בהיר.
  2. מנמיכים את האש ומוסיפים חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
  3. מוסיפים את השמנת ומערבבים.
  4. מבשלים עוד כ- 10 דק' ומסירים מהאש.
  5. מצננים לטמפרטורת החדר.

 

 

הרכבת המנה:

 

  1. מעל התחתית מהבצק פריך מניחים את הקרמל.
  2. מעל לקרמל מפזרים בוטנים מלוחים.
  3. מקררים או מקפיאים.
  4. מעל שכבת הקרמל הקפואה, שופכים את גנאש השוקולד החלב.
  5. מקשטים בבוטנים מוזהבים.

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד