פאי קשקבל אנטיפסטי - מיכל ריפס

המצרכים:

פאי קשקבל אנטיפסטי – מיכל ריפס

המצרכים:

לבצק:

350 גרם קמח לבן (2.5 כוסות)

1 כפית סוכר

1/2 כפית מלח

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 כף חומץ רגיל

1 ביצה

 

למלית:

 

6 פלפלים חתוכים לרצועות (אפשר לשלב 3 צבעים)

2 בטטה בינונית חתוכה לעיגולים

6 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת גס

200 גרם גבינת פטה מגוררת גס

100 גרם גבינה צפתית

50 גרם שומשום

 

לרויאל:

4 ביצים

250 מ"ל שמנת מתוקה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

 

 

 

 

 

 

 

אופן ההכנה:

הקלתית:

  1. מעבדים קמח סוכר מלח וחמאה במעבד מזון עד לקבלת פרורים דקים.
  2. מוסיפים חומץ וביצה ומעבדים לפירורים עבים.
  3. אוספים לכדור בצק ומעבירים למקרר ללילה שלם.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לעיגול שקוטרו 26 ס"מ, ועוביו 1 ס"מ.
  6. מרפדים את תחתית התבנית והדפנות ומוציאים בצק עודף.
  7. מחוררים בעזרת מזלג את הבצק, ואופים בשיטה עיוורת (מניחים נייר אפיה מעל לבצק עם שעועית/חומוס לא מבושל אופים בתנור) למשך כ – כ- 10 דקות.
  8. מורידים את נייר האפייה וממשיכים לאפות כ-5 דקות נוספות עד שהבצק מזהיב.
  9. מכניסים למקרר.

 המלית:

  1. מניחים את הפלפלים והבטטות על תבנית, ומזלפים מעליהם שמן זית.
  2. ממליחים ומפלפלים, ומכניסים לתנור החם למשך כ- 20 דקות עד שהירקות מתרככים.

 

הרויאל:

 מערבבים בקערה את הביצים עם השמנת המתוקה.

  1. מוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

 
אופן ההרכבה:

 מפזרים את גבינת הקשקבל מעל לבצק.

  1. מסדרים את הירקות ושופכים מעל את רוטב הרויאל.
  2. מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-15 דקות.
  3. מפזרים את גבינת הפטה והצפתית.
  4. זורים מעליהם את השומשום וממשיכים באפייה למשך כ – 20 – 30 דקות נוספות עד שהקיש זהוב ויציב.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר.
  6. פורסים ומגישים.

טיפים לבצק פריך ממירי זורגר:

  • חמרי גלם קרים.

  • שומן מוקשה לפחות 50 אחוז מכמות הקמח

  • הבצק מפונק ודורש מנוחה בכל שלב בהתחלה במקרר ואחר כך במקפיא

  • כדי לקבל בצק בצורה ישרה ויפה יש לחממם תנור ל 180 מעלות חצי שעה ולאחר מכן מהמקפיא מכניסים את התבנית לתנור

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר