פאי שוקולד לוטוס - תהילה בלאק - עולה לחצי גמר

המצרכים:

פאי שוקולד לוטוס – תהילה בלאק

המצרכים:

לקלתית:

280 גרם קמח (1+3/4 כוסות)

100 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)

1/4 כוס שקדים טחונים דק

קורט מלח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

2 כפות חמאת בוטנים למריחה

למלית:

150 שוקולד מריר איכותי

150 גרם שמנת מתוקה (2/3 כוס) או חלב סויה-לפרווה

150 גרם ממרח לוטוס (3/4 כוס) או חמאת בוטנים

לקישוט:

3 כפות חמאת בוטנים

 

אופן ההכנה:

הקלתית:

  1. מכניסים למעבד מזון את הקמח, אבקת הסוכר, שקדים טחונים והמלח, ומעבדים בפולסים קצרים.
  2. מוסיפים את החמאה עד להטמעה בקמח.
  3. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שמתחיל להתגבש בצק.
  4. מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לדיסק שטוח.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות.
  6. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 4 מ"מ. בקוטר הגדול מהתבנית בארבעה ס"מ.
  7. משטחים את הבצק בתבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ.
  8. מהדקים את הבצק לדפנות ולתחתית התבנית ומסירים את שולי הבצק העודפים.
  9. מחוררים את הבצק במזלג, ומכניסים למקפיא למשך חצי שעה.
  10. מחממים את התנור ל180°.
  11. מוציאים את הבצק מהמקרר ואופים באפייה עיוורת (מכסים בנייר אפיה ועליו משקולות אפייה-כדוגמת שעועית/חומוס) למשך כ- 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים.
  12. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את המשקולות ומחזירים לתנור לעוד כ- 3 דקות עד שהקלתית זהובה ואפויה לחלוטין.
  13. מוציאים ומצננים.
  14. מורחים את חמאת הבוטנים מעל הקלתית המצוננת.

המלית:

  1. שוברים את השוקולד ומניחים בקערה.
  2. בסיר מביאים את השמנת המתוקה לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
  3. מניחים את ממרח הלוטוס בקערה קטנה ומחממים במיקרוגל למספר שניות, עד לקבלת מרקם נוזלי אחיד.
  4. טורפים היטב את השוקולד עם השמנת ומוסיפים פנימה את הלוטוס, עד לקבלת קרם חלק.
  5. שופכים על הקלתית האפויה.

הקישוט:

  1. שמים את חמאת הבוטנים בשקית זילוף ומחממים מעט במיקרוגל.
  2. יוצרים עיגולים על פני מלית השוקולד החמה, ובעזרת קיסם שיניים מושכים פסים ממרכז הפאי לכיוון המסגרת ומהמסגרת לכיוון מרכז הפאי וכן הלאה.
  3. מצננים במקרר עד ההגשה.

טיפים לבצק פריך ממירי זורגר:

  • חמרי גלם קרים.

  • שומן מוקשה לפחות 50 אחוז מכמות הקמח

  • הבצק מפונק ודורש מנוחה בכל שלב בהתחלה במקרר ואחר כך במקפיא

  • כדי לקבל בצק בצורה ישרה ויפה יש לחממם תנור ל 180 מעלות חצי שעה ולאחר מכן מהמקפיא מכניסים את התבנית לתנור

התוכנית בשיתוף KENWOOD רדיו קול חי והקמפוס הקולינרי של מירי זורגר