משימת השבוע - מיני בייגלס ומטבלים

המתכון של מירי זורגר

מיני בייגלס עם גבינת שמנת וסלמון מעושן

מצרכים לבצק

1 ק"ג קמח

1 כף מלח

קובית שמרית

2 כוסות חלב

1 שמנת חמוצה טרה

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

100 גר' חמאה טרה

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומכסים בניילון נצמד ושמים להתפחה לכשעה

שוקלים כדורים של 30 גר' ומגלגלים לבייגלס

מניחים בתבנית מרופד בנייר אפיה מברישים בביצה ושומשומים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ואופים עד להשחמה

מצננים

טפנד זיתים ירוקים

מצרכים

1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים

2 שיני שום

1 כוס מיונז

1 כוס גמבה חמוצה

מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון

מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

טפנד עגבניות

מצרכים

1 עגבנייה

2 שיני שום

1 כוס רסק עגבניות

1/2 כוס רוטב צילי

1 כוס מיץ עגבניות

1/2 כוס שמן

מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה

את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה

טועמים ומתקנים תיבול

איולי פסטו

מצרכים

1 צרור פטרוזיליה

5-6 שיני שום

3/4 כוס שמן זית

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי

2 ביצים חלוטות

1 1/2 כוסות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה

במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי

במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה

מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז

מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם

טועמים מתקנים תיבול

נשמר כ 3 ימים במקרר

 

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד