משימת השבוע - פלז'יר

המתכון של מירי זורגר

פלז'יר -מירי זורגר

מצרכים

בסיס פיננסייר

165 גר' אבקת סוכר

60 גר'  לוז קלוי טחון

15 גר' דבש

150 גר' חלבון

90 גר' חמאה טרה

65 גר' קמח לבן

חצי שקית אבקת אפייה

חצי מקל וניל רק המילוי או כפית תמצית וניל

שונטי שוקולד חלב

250 גר' שוקולד חלב

250 גר' שמנת מתוקה טרה

50 גר' חמאה טרה

4 כפות מחית לוז

שונטי מריר

250 גר' שוקולד מריר

250 גר' שמנת מתוקה טרה

2 כפות קפה נמס

לדפי השוקולד 250 גר' שוקולד מריר

 

אופן ההכנה

הכנת בסיס פיננסייר

בקערת המיקסר הניחו  אבקת סוכר, לוז טחון ודבש ולערבל להוסיף חלבון ואת החמאה כשהיא מומסת לבסוף את הווניל הקמח ואבקת האפייה ומערבבים למסה חלקה

מניחים למנוחה לשעתיים.

אפייה בתבנית 30 על 40 מרופדת בניר אפייה בתנור שחומם מראש ל 210 מעלות כ 10 דק' או עד להשחמה

מצננים היטב.

מכינים את דפי השוקולד

מורחים את השוקולד המומס על שקפים ומניחים להתגבשות בטמפרטורת החדר

מכינים שונטי חלב

ממיסים שמנת מתוקה וכשהיא רתחה שופכים על השוקולד והחמאה מערבבים לקרם חלק ומצננים בטמפרטורת החדר

מכינים  שונטי מריר

ממיסים שמנת מתוקה וכשהיא רתחה שופכים על השוקולד והחמאה מערבבים לקרם חלק  מוסיפים קפה ומערבבים שוב  מצננים בטמפרטורת החדר

הרכבת  הפטיפור

חותכים את בסיס הפלז'יר לגודל  של 2 על 4 ס"מ

חותכים כך גם את דפי השוקולד

על בסיס הפיננסיים מזלפים נשיקות קטנות עם צנתר חלק  בקוטר 6 מ"מ מניחים מעל דף שוקולד ומעל מסלפים 2 פסים של שונטי חלב

מסיימים בדף שוקולד

מכינים כך את כל הפטיפורים

אפשר לשמור בהקפאה עד חודש

 

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד