צמד השבוע - טובי ואסתי

טובי קוריץ ואסתי אייזינשטיין (חברות טובות)

טובי קוריץ ואסתי אייזנשטיין הן תושבות העיר ביתר עלית, טובי מתכנתת ואסתי כאם עסוקה משמשת כמזכירה. השתיים חובבות אפייה והן חברות ילדות! החברות החלה מכיתה ג', הן היו הולכות ומטיילות יחד, אהבו לצייר וליצור יחד, וכיום הן גם שכנות (מרחק של 5 בניינים האחת מהשנייה), הן חברות יחד באותה קבוצה של בישולים ואפייה שם הן מקבלות רעיונות חדשים למנות ומשתפות ממעשה ידיהן. הן הכינו לנו הפעם בצק פילו במו ידיהן ובפעם הראשונה, קרם פטיסייה ופירות יער בקערית/ גבינה צפתית עם ריבת אננס וגבינת טוב טעם בשבלול/ ומשולש עם קרם פלפלים, גבינה צפתית ופלפלים קלויים.

בצק אחד 3 מליות – בצק פילו במליות שונות – טובי קוריץ ואסתי אייזנשטיין

בצק פילו:

המצרכים:

4 כוסות קמח

1 כפית מלח

⅓1 כוס מים פושרים  

¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

בצק הפילו:

  1. מערבבים בקערה את המלח עם הקמח.
  2. מוסיפים את המים והשמן ולשים היטב למשך כ- 10 -15 דקות (אפשר במיקסר).
  3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומשאירים אותו למשך כשעה בטמפרטורת החדר.
  4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים וליצור מהם כדורים קטנים.
  5. בכל פעם לוקחים כדור אחד ומכסים במגבת את שאר הכדורים, כדי שהבצק לא יתייבש.
  6. יוצרים מכדור הבצק קובייה.
  7. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הקובייה לעלה בגודל של 15 X 15ס"מ.
  8. מקמחים שוב את משטח העבודה ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. יש להקפיד לאחוז את הבצק משני צדדיו.
  9. פורסים שוב את הבצק, הפעם על צדו השני, על גבי המשטח המקומח. ומרדדים שוב.
  10. גודל הבצק משוער אמור להיות של 30X  25 ס"מ.
  11. מקמחים שוב את המשטח, ומגלגלים את הבצק על גבי המערוך. מותחים אותו עד שהוא הופך להיות דק כעלה ומגיע לגודל משוער של   35 X 45 ס"מ.
  12. כשהעלה מוכן, רצוי לייבש אותו מעל סדין דק.

קעריות קרם פטיסייר עם פירות יער:

מלית קרם פטיסייר –

1 כוס חלב טרה

1/3 כוס סוכר 

1/2 מקל וניל

2 כפות קורנפלור

1 ביצה 

150 גרם גבינת קרם שמנת  טרה

2 כפות  אבקת סוכר 

1 כפית  גרידת לימון 

פירות יער לקישוט

אופן ההכנה:

  1. מחממים 3/4 כוס חלב עם הסוכר וסוכר הווניל (או תוכן מקל הווניל).
  2. את 1/4 כוס החלב שנותרה טורפים ביחד עם הקורנפלור והביצה בקערה נפרדת.
  3. מאחדים את שתי התערובות תוך כדי השוואת טמפרטורה. מערבבים את הקרם על אש נמוכה עד שמתקבל קרם סמיך כמו דייסה.
  4. מסירים מהאש ומצננים את הקרם לחלוטין.
  5. מערבבים את הגבינה עם אבקת הסוכר וגרידת הלימון.
  6. לאחר שהקרם התקרר ניתן להוסיף את תערובת הגבינה, מערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  7. מכינים מהבצק קעריות וממלאים את הקעריות בקרם הפטיסייר, ומפזרים מעל פירות יער.
  8. אופים על חום של 150 מעלות למשך כחצי שעה.

מלית ריבת אננס וגבינות:

המצרכים:

ריבת אננס

1 גבינת טוב טעם של טרה

1 גבינה צפתית של טרה מגורדת

לריבת אננס:

1  אננס טרי שלם חתוך לקוביות קטנות

1 כוס סוכר

2שקיות סוכר וניל

1 פחית של קרם קוקוס

2 כוסות מים

אופן ההכנה:

ריבת אננס:

  1. מרתיחים את כל רכיבי הריבה ומניחים על אש קטנה מאוד למשך כשעה וחצי – שעתיים
  2. טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם שיש בו גושים.

מלית אננס וגבינות:

  1. מורחים כף ריבה על הבצק, כף של גבינת טוב טעם ומגרדים מעל גבינה צפתית,
  2. מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 ואופים למשך כ- 20 דקות.

מלית פלפלים קלויים וגבינות:

המצרכים:

1 קרם גבינה עם פלפלים של טרה

1 גבינה צפתית של טרה

פלפלים קלויים

אופן ההכנה:

  1. מורחים על עלה הפילו גבינה עם פלפלים.
  2. מפזרים גבינה צפתית מגורדת, ומניחים מעל פלפל קלוי.
  3. מגלגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות ולמשך 20 דקות.

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

המשימה השבועית

גם אתן המאזינות בבית יכולות לקחת חלק בתחרות ולזכות במארז מוצרי חלב מפנק הביתה, כל שעליכן לעשות, להכין עוגה ולצלם אותה, כמובן בצירוף המתכון עם הפרשנות שלכן למשימה השבועית

והמשימה להשבוע היא פלז'יר- עוגה בשכבות בעלת מרקמים, היא אחת מהעוגות המפורסמות של שף הפטיסרי פייר ארמה הצרפתי

את המתכונים והתמונות יש לשלוח למייל התחרות: ofa@93fm.co.il

אודות

האופה הבאה יוצאת בעונה חדשה

תחרות האפיה של קול חי, "האופה הבאה", יוצאת בעונה חדשה עם קונספט מרענן ואטראקטיבי | נרשמתן?

זה כבר הפך למסורת מתוקה, תוכנית יוקרתית מעלה ניחוחות של נוסטלגיה ואפיה "האופה הבאה".

קונספט ייחודי ומקצועי, מאפשר לחובבות אפייה ולמקצועיות שביניהן להשתתף ולהתמודד בתחרות ולזכות בפרסים והפעם התוכנית בפן חדש ומעניין – עונת הזוגות.

אמהות ובנות, אחיות וחברות מוזמנות להגיש מועמדות יחד לתוכנית כיפית שתאפשר להן לעשות את מה שהן הכי אוהבות, ליצור בשביל הנשמה ליהנות מכל רגע ומעבודת צוות וגם, איזה כיף, לזכות בפרסים שווים מתנת טרה.

בכל שבוע תהיה משימה חדשה מעולם האפייה המתמודדות יזכו לביקור מצולם אצלן בבית, והתוצר שלהן ישתתף בתחרות. את התכנית מגישות יחד: יעל איבר והשפית והקונדיטורית מירי זורגר.

מירי זורגר מנהלת התחרות מציינת: "ההזדמנות הזו, בה כל אישה יכולה להשתתף בתחרות לבטא את יכולותיה, ולהתקדם מקצועית, מקסימה בעיניי. חשוב לי לתת מהידע ומהניסיון שלי לכל אחת ואחת שמעוניינת להתמקצע בתחום האפייה ולהתקדם".

ובכן, חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, אמהות ובנות, חברות זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

 

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים.
תנור רק בקו בד"צ

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות,
זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך!
וכמובן, לזכות בפרסים!
השאירו פרטים ונחזור אלכן

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד