קיש פטריות וגבינות – מירי זורגר

חומרים:

1 תבנית פאי בקוטר 28-32 ס"מ

לבצק:

300 גר' קמח

200 גר' חמאה טרה

100 גר' גבינה צהובה טרה מגוררת

1 כפית מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

למלית:

2 סלסילות פטריות פרוסות דק

10 בצלים ירוקים קצוצים

2 בצלים יבשים קצוצים

100 גר' גבינה צהובה טרה מגוררת

100 גר גבינת מוצרלה טרה מגוררת

100 גר גבינה בולגרית משק צוריאל מגוררת

שמן לטיגון

מלח פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב רויאל:

300 מ"ל שמנת מתוקה טרה

2 ביצים שלמות

מלח פלפל שחור גרוס טרי

קורט אגוז מוסקט

אופן הכנה:

הבצק:

  1. מכניסים את המצרכים מלבד הביצה למעבד מזון ולשים עד לקבלת מסת פירורים.

  2. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק.

  3. מוציאים את הבצק ועוטפים בניילון נצמד, שמים במקרר למשך שעה.

המלית:

  1. מחממים שמן במחבת ווק, ומטגנים את הפטריות עד להשחמה.

  2. מוציאים את הפטריות ומניחים בקערה.

  3. באותו השמן מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה.

  4. מוסיפים את הפטריות ומתבלים.

רוטב הרויאל:

  1. מערבבים את כל המצרכים למסה אחידה.

הרכבת המנה:

    1. מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של 0.5 מ"מ.

    2. מרפדים את תבנית הפאי, מהדקים היטב ומקפיאים לשעה.

    3. ממלאים את התבנית המרופדת בבצק, בפטריות המוקפצות עד ל- 3/4 מהגובה.

    4. את הרוטב יוצקים בזהירות לכיסוי הפטריות.

    5. מכינים מהבצק עלה בצק נוסף ומניחים מעל למנה, מהדקים היטב ומברישים בביצה טרופה.

    6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד להשחמה.