משימת השבוע - עטוף ברחמים

המתכון של מירי זורגר

רביולי גבינות ברוטב שמנת עגבניות – מירי זורגר

המצרכים:

לרביולי:

1/2 ק"ג קמח דורום לפסטה

7  חלמונים

1 כף שמן

1/4 כוס מים

מעט מלח

למלית:

2 חבילות גבינה טוב טעם

2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

מעט מלח

150 גר' גבינה צהובה מגוררת טרה

לרוטב בשמל עגבניות:

1 בצל קצוץ

5 – 6 בצלים ירוקים קצוצים

10 עגבניות שרי

3 – 4 שיני שום כתושות

10 זיתי קלמטה מגולענים

50 גר' חמאה טרה

2-3 עלי מרווה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 שמנת לבישול טרה

אופן ההכנה:

המלית:

  1. מערבבים את הרכיבים.
  2. טועמים ומתקנים תיבול.

הרביולי:

  1. לשים את הבצק לבצק אחיד.
  2. מניילנים ומניחים במקרר למשך שעה.
  3. מרדדים וקורצים לדיסקיות בקוטר 5 ס"מ.
  4. מזלפים את המלית במרכז וסוגרים לחצי ירח.
  5. מהדקים את הקצוות ומניחים בצד.
  6. מבשלים במים רותחים עד שהרביולי צפים.
  7. מסננים ושוטפים משמנים ומניחים בכלי עד להגשה.

הרוטב:

  1. מטגנים את הבצל עד להשחמה קלה.
  2. מוסיפים את הבצל ירוק השום והשרי ומערבבים תוך כדי טיגון.
  3. מוסיפים את החמאה והמרווה ומטגנים כ- 10 דק' נוספות.
  4. מוסיפים את השמנת ומתבלים.
  5. מביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
  7. מגישים מיד.

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד