משימת השבוע - פינגר פוד

המתכון של מירי זורגר

פינגר פוד – שקיקי בצק במלית גבינת מוצרלה

המצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

50 גר' חמאה טרה

1/2 כוס מים

1/2 כפית  מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

למלית:

גלילי מוצרלה טרה

אופן ההכנה:

  1. לשים את חומרי הבצק, לבצק חלק ורך.
  2. מרדדים לעלה דק וחותכים לקוביות בגודל של 5 על 5 ס"מ.
  3. את גלילי הגבינה חותכים לגודל של  2 ס"מ.
  4. שמים חתיכה של מוצרלה באמצע כל ריבוע וסוגרים למעין שק קטן.
  5. מגלגלים את קצוות השק שלא יפתח בטיגון.
  6. מכינים באופן הזה את כל הבצק.
  7. בתוך סיר מחממים שמן עמוק, בודקים באמצעות הכנסת ידית כף העץ אל השמן, כשיש לנו בועות קטנות סביב לידית, ניתן להתחיל בטיגון.
  8. מטגנים רק 5 שקיקים בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפ' השמן, וכדי לשלוט על ההזהבה של השקיקים.
  9. מכינים בסמוך להגשה (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר או להקפיא ולטגן בסמוך לאירוע).

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את חומרי הבצק, לבצק חלק ורך.

  2. מרדדים לעלה דק וחותכים לקוביות בגודל של 5 על 5 ס"מ.

  3. את גלילי הגבינה חותכים לגודל של  2 ס"מ.

  4. שמים חתיכה של מוצרלה באמצע כל ריבוע וסוגרים למעין שק קטן.

  5. מגלגלים את קצוות השק שלא יפתח בטיגון.

  6. מכינים באופן הזה את כל הבצק.

  7. בתוך סיר מחממים שמן עמוק, בודקים באמצעות הכנסת ידית כף העץ אל השמן, כשיש לנו בועות קטנות סביב לידית, ניתן להתחיל בטיגון.

  8. מטגנים רק 5 שקיקים בכל פעם, כדי לא להוריד את טמפ' השמן, וכדי לשלוט על ההזהבה של השקיקים.

  9. מכינים בסמוך להגשה (ניתן להכין מראש ולשמור במקרר או להקפיא ולטגן בסמוך לאירוע).

אז חובבות האפייה שביניכן ואלו שמתמקצעות, זה הזמן לנסות ולהפתיע אותנו ואת עצמך! וכמובן, לזכות בפרסים!

התוכנית בשיתוף רדיו קול חי וטרה

תנור בקו דו תאי מהדרין עם הפרדה מוחלטת בין התאים. בקו דו תאי בהכשר העדה החרדית ירושלים . תנור רק בקו בד"צ

 

גלילה לראש העמוד